Бразилен "куфар": оригинални идеи за вашия сайт

С приближаването на топлите дни не само летните жители, но и много граждани мислят, че напускат "за шиш кебап" със семейството и приятелите си. Струва си да се обърне внимание на преносимата сгъваема метална конструкция под формата на куфар. Такъв фурнир може да бъде приготвен за много кратко време дори в двора, като се изискват минимум инструменти.

Предимства и недостатъци

Сгъваем брезар - това е само незаменима работа за пикник в природата. Добре е, когато не само кебапът е домашно приготвен, но и фурнир. В края на краищата, често купи преносим печене не обслужва повече от един сезон. И ако говорим за повече структурни структури, тяхната стойност оставя много да се желае.

Сред безспорните предимства на компактните сгъваеми барбекюта са следните:

 • компактен монтаж;
 • лекота;
 • надеждност;
 • мобилност (сгъваемото куфарче за барбекю се транспортира лесно в колата, а през студения сезон може да се съхранява в помещението, защитено от въздействието на валежите);
 • достъпен дизайн на монтаж;
 • устойчивост (ако се използва неръждаема стомана);
 • безопасността при експлоатация (дори в случай на пожар, дебелият метал няма да поглъща огъня - стоманата ще се нагрее, поради което може да се предотврати пожар);
 • достъпни разходи за строителство (металът е по-евтин от тези видове строителни материали като огнеупорни тухли или камък);
 • скорост на монтаж (с всички необходими материали, заваръчна машина и минимални умения, компактен фреза може да се направи само за няколко часа и може да се използва само ден след боядисване);

Ако направите "куфара" на варела със собствените си ръце или го купите в магазина, трябва да вземете предвид възможните недостатъци.

Например, при чести монтаж и демонтаж, механизмът може да се провали с течение на времето.

И ако използвате метал, който е прекалено тънък за изграждането на машина за шашлик, тогава има вероятност стените да се деформират. По-добре е да се даде предпочитание на надеждна и топлоустойчива неръждаема стомана.

Специални характеристики

Сводниците под формата на куфар са сгъваеми (се състоят от отделни елементи) или с подвижен фреза на твърд калъф. Минималният препоръчителен размер на барбекю за малка фирма е 60x30 см, а височината - 15-20 см, На такава скара се поставят около 6-8 шишчета.

По-твърд под формата на сгъваем куфар обикновено се състои от следните елементи:

 • дъно;
 • рамки от ъглите;
 • надлъжни и странични страни;
 • решетка;
 • крака;
 • крепежни елементи.

Що се отнася до размерите, те могат да бъдат различни. Компактният маркер обикновено има дължина 60 см, ширина 30 см и височина около 60 см. Вдлъбнатините за поставяне на шишове обикновено се разполагат на разстояние 10 см и разстоянието от огъня трябва да е най-малко 20 сантиметра.

За голяма компания за пикник, по-добре е да се използва мащабната конструкция на малък куфар за барбекю. Дължината му в разглобено състояние може да достигне 80 см, а при сглобяване дебелината му е 5 см.

Практически съвети за всички летни обитатели: още преди да започне строителството, си струва да се разсъждава какво ще пренесе компактният метален грил.

Например може да се адаптира като "случай" на стар куфар или голяма спортна чанта, Въз основа на размера на корицата, трябва да планирате и размера на барбекюто. В почти всички проекти, шишчета и решетки за скара се поставят вътре в дипломат, а въглищата, месото и ястията могат да се опаковат отделно.

Кой метал да избереш?

От особен интерес сред летните жители са проектите от неръждаем метал с дебелина 2-3 mm. Дъното е по-добре да се укрепи, като се направи 5-мм метал, тъй като тази част от барбекюто е най-изложена на високи температури.

Не по-малко трайни и надеждни стоманени решетки, както и конструкции, изработени от листова желязо и огнеупорни метали. Във всеки случай, избраният метал трябва да бъде лек, издръжлив, нетоксичен, устойчив на корозия и имат висока точка на топене.

За практично строителство барбекю Експертите препоръчват използването на листове от неръждаема стомана или термоустойчива стомана с минимална дебелина 2 мм. Колкото по-дебел е металът, толкова по-трайна ще бъде скаратаОсвен това тя ще запази топлината по-дълго, което означава, че месото ще готви по-бързо.

За краката на конструкцията се използва армировка от 10 мм. Сред инструментите е да се подготви резачка за метал, български, лента, мозайка, свредло, мелница и крепежни елементи.

Схема за производство

За производството на "куфар" ще са необходими минималните умения на заварчика.

 • Дъното е изрязано от листа от желязо, а отстрани с помощта на свредло се прави около 10 см диаметър.
 • Страничните стени са нарязани и наклонени навътре (на чертежа това е прекъсната линия). Така че те се навеждат без никакви проблеми, те трябва да бъдат поставени с крепежни елементи или заваряване на контур между дъното и стените.
 • След това отстрани се отрязват подвижни стени, които се вкарват при сглобяването на перото в страните и дъното. За това се правят тънки разфасовки отстрани, както е показано на диаграмата.
 • 4 ядки за бъдещите крака на дизайна са заварени до дъното. За да направите това, ще ви трябват 4 бара армировка с дължина 60 см.
 • За удобство при носене трябва да се заваряват към дръжката на чантата.
 • Тя може да бъде затворена на специален държач или обикновена кука, закрепена към стената. Тази част е необходима, така че куфарът да не се разпада и да не се отваря по време на транспортирането.
 • За да изглежда резултатът естетически привлекателен, е възможно да се покрие "куфара" с топлоустойчива боя в кутии, който е в състояние да издържа на температури до + 600ºС и да не се деформира.

Съвети

При избора на стомана за бъдещия фурнир Струва си да се обърне внимание на топлоустойчиви листове, а не топлоустойчиви, Това са напълно различни материали. Топлоустойчива сплав, устойчива на корозия при нормални условия и при високи температури. Но то изобщо не е устойчиво на физическа деформация, така че има шанс, че след първото използване на домашно направено барбекю неговите елементи могат да се "завъртат", а след това връщането на дизайна към сглобената форма няма да работи.

За сгъваемия барбекю "куфар" имате нужда от топлоустойчива стомана.

За максимално удобство е по-добре да направите височината на перото около 1 метър.

За да се транспортира структурата в багажника на кола, струва се да се скъсят краката на конструкцията до 50 см Алуминиевите крачета за барбекю не се препоръчват., които са нестабилни и лесни, защото дизайнът може да се преобърне, което може да предизвика пожар.

Ако не е възможно да използвате заваръчна машина, е целесъобразно да се свържат детайлите на конструкцията според монтажа "в канал", За да направите това, на страничните части се правят издатини, подобни на буквата "G". След като мелницата изрязва всички детайли, е необходимо да се смилат металните ръбове, за да не се изрязва.

За да скачате "куфар", обслужван колкото се може повече сезони, трябва да се грижите за неговата защитна обработка, както и за правилните условия на съхранение и експлоатация. Препоръчва се структурата да се третира с антикорозионни средства или да се изпича метал., след което става устойчив не само на пожар, но и на механични повреди. Като оцветяване експертите препоръчват използването на силиконов емайл, закупен в сервиза.

След началото на студеното време, когато сезонът "кебап" вече е затворен, е задължително да разглобите фурна, да го проверите за дефекти и да го коригирате.

С това всички подвижни части трябва да се смазват с моторно масло, Размерът и дълбочината на фурната трябва да са достатъчни, така че месото да не се овъгли от близост до топлината - достатъчно е да се държи на разстояние 15-20 см от огъня. Дебелината на стените на барбекюто трябва да бъде най-малко 2 смВ противен случай просто не е възможно да се запържи твърдото месо до омекване.

Портативната конструкция на барбекю като куфар е полезна не само за пържене на кебап, но и като източник на топлина, например ако планирате да прекарате една нощ в палатка.

Ако напълнете скарата с предварително загряти камъни, поставете структурата в палатка, след това тя ще създаде топлина и комфорт под покривалото на брезент през цялата нощ.

Можете да опитате да направите барбекю във формата на куфар със собствените си ръце. В интернет или на уебсайтовете на производителите можете да намерите различни рисунки на "куфари". Не пренебрегвайте работния план стъпка по стъпка, така че инсталацията да протича плавно и бързо. Можете също така да направите макет върху картон, за да улесните да си представите как ще функционира дизайна на преносимото сгъваемо барбекю.

Ако имате финансови възможности, можете да поръчате грил в Интернет или да го купите в един от специализираните магазини, където сгъваем производител на барбекю ще струва от 1 до 17 000 рубли. "Куфар" от неръждаема стомана ще струва от 3 до 6000 рубли. Цената зависи от дебелината и качеството на метала,както и наличието на допълнителни елементи и сложни подправени части.

Преглед на видеоклипа на "куфара", който се намира в видеоклипа по-долу.

Коментари
 автор
Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

Входно антре

Всекидневна

спалня