Геополимерен бетон

Геополимерен бетон - един от новите екологични материали. Почти всички вещества, включени в неговия състав, са от естествен произход.

Производствената технология може да се нарече иновативна, без да се натрапва съвестта. И макар този материал да е бил използван за първи път в древния Египет по време на изграждането на пирамидите, сега е възможно да се възстановят и подобрят производствените технологии.

 Геополимер бетон - пирамида

Компоненти и техните свойства, предимства

Купувайки го вместо обичайния бетон, можете да го спасите. Ниски разходи поради характеристиките на производствената технология. За да подготвите правилната смес, ви е необходим много внимателен подход към избора на съставките.

Специалният компонент е летлива пепел. Самата пепел има високи физични и технологични свойства.Неговото използване ви позволява да завършите с такъв материал, който не само не е по-нисък от Портланд цимент, но и в някои показатели го надминава. Така че геополимерният бетон има сила, която може да бъде сравнена с гранит. Той е устойчив на корозия и високи температури, ниска пропускливост и по-малко свиване.

 Геополимерен бетон

предимства

  • Бързо постигане на максимална сила. Временните показатели значително надвишават тези на традиционния бетон. Вече на втория ден достига достатъчно сила. За набор от максимална сила той се нуждае само от седмица, а не от месец, както обикновено.
  • Състои се основно от отпадъци от икономическа дейност, които преди това не са били обработвани и не се използват. Това означава, че вече има достойна база за производство на суровини.
  • При производството можете да се отървете от отпадъци, които вредят на околната среда.
  • Опростена производствена технология.
  • Непрекъснато подобряване на състава, за да се подобри производителността. В този случай, в по-голямата си част се провеждат експерименти със съотношение на компонентите и първоначалният състав остава почти непроменен.

недостатъци

  • Въпреки всички положителни аспекти на геополимерния бетон, той все още има своите недостатъци. 10% от компонентите са с неестествен произход (калиев хидроксид, водно стъкло). Следователно, все още не може да се нарече естествено изобщо 100%.
  • Отсъствието на определена ГОСТ за подготовката, така че при купуването е трудно да се вгневи в своето качество.
Коментари
 автор
Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

Входно антре

Всекидневна

спалня