Кухня-жилищна площ от 25 квадратни метра. m: тънкостите на дизайна и дизайна

 Кухня-жилищна площ от 25 квадратни метра. m: тънкостите на дизайна и дизайна

Осъществяването на проекта на кухнята, съчетано с хол, е необходимо да се обърне внимание на много фактори. Оформлението на стаята трябва да е удобно и функционално, независимо от размера на конкретната стая. За какво основните нюанси на дизайна на кухнята-хол от 25 квадратни метра. м и това, което трябва да знаете за хармоничното съставяне на интериора на тази стая, ще обсъдим по-долу.

Специални характеристики

Проектирането на дом е един от ключовите моменти на строителството. Тя ви позволява да вземете предвид предпочитанията на клиента, дори и с малък кадър от отделна стая. 25 квадратни метра не е много за две отделни стаи, но достатъчно за една обща стая, която може да стане уютна и комфортна.

Във всеки случай задачата на разработчика е да създаде най-удобните условия за използване. Ако говорим за комбинирането на двете стаи в ремонта, това не винаги е възможно. Причината за това е невъзможността за разрушаване на носещите стени, което не съответства на държавните разпоредби, а също така създава огромна тежест за превозвачите. Споразумението за такива проекти не струва. Свободното планиране на помещенията е най-добрата основа за неговата ненатрапчива организация.

Такива проекти могат да се нарекат най-добрите, тъй като те дават много възможности за създаване на различни функционални зони в едно пространство на отделна стая. Например, ако стая кадър позволява, а след това в кухнята-хол можете да се поберат и трапезария, а понякога и малък кът за сядане.

Въпреки това, за да бъде помещението уютно и не визуално разделено на парчета, дизайнът взема предвид следните нюанси:

 • осветяването на всеки функционален ъгъл;
 • вътрешни ъгли за запълване;
 • местоположението на изпъкналите и нишите, така че да могат да се използват без да се прави компромис с поставянето на мебели;
 • поставяне на осветителни устройства;
 • достатъчно количество естествена светлина, идващи в различни части на стаята.

Не можем да забравим за възможността за цветни решения. Светлините могат да създават илюзията за светлина, като визуално побеждават липсата на естествена светлина. Нежните нюанси на облицовката на стените и завесите заличават твърдите ръбове на стаята, правейки пространството да изглежда по-голямо и по-просторно, а таванът по-висок.

Лампите трябва да са разположени в различни зони, така че да осветяват почти цялата функционална област.

Видове оформление

Оформлението на кухнята-хол може да бъде ъглова, островна, линейна и във формата на буквата "P".

Всеки тип има свои собствени характеристики.

 • Ъгловата кухня-хол се счита за по-гъвкава опция, тъй като тя може да бъде взета като основа за проектиране на стаи с правоъгълна и квадратна форма. Като правило тук винаги се поддържа принципът на ергономичното пространство, който ви позволява хармонично да комбинирате елементите на мебелите.
 • Ако в ъгъла оформления на стая от 25 квадратни метра. m мебели е по-познато, остров опции приличат на отделни населени ъгли, различни цели.В условията на липса на пространство се използва разделянето на зоните посредством мебели, или ъглите на помещението се запълват възможно най-близо. Например, един и същ бар брояч може да спести място, като остави достатъчно място, за да премине през стаята. Често при такива оформления се използват многофункционални трансформируеми блокове, които могат да служат например като работна повърхност и маса за хранене.
 • Кухненският хол във формата на буквата "P" означава вариант с подреждане на мебели по три стени. Като правило тези проекти включват акцента на работното място. За да се избегне визуално намаляване на пространството, една от частите на кухненския комплект е намалена и украсена, например, под формата на бар-брояч. Мебелите за подреждане на помещението се избират така, че разстоянието между елементите да е най-малко 1.2-1.5 м. В противен случай оформлението на помещението ще изглежда тромаво и неудобно.
 • Ако стаята е тясна и опъната, трябва да я оборудвате с линеен метод. Проектирана комбинирана кухня-хол от 25 квадратни метра. m от този тип ще включва поставянето на мебели по една от дългите стени.Разбира се, първоначално не може да се нарече удобно, тъй като не поддържа "правилото на триъгълника", при което търсенето на желаните елементи отнема минимум време и разходи. Тук ще има повече движения и ще трябва да помислите допълнително как да компенсирате липсата на светлина.

райониране

Зонирането може да се нарече един от най-добрите методи за ненатрапчиво разделение на пространството в отделни функционални зони. Често тя ви позволява правилно да оборудвате стаята, като я давате на ясна организация. Това е един вид метод за въвеждане на ред в интериора на стая с различни функционални области.

Направете зониране по различни начини:

 • избор на осветителни уреди за всяка функционална зона на помещението;
 • открояване на част от стената или конструктивна издатина (ниша) с контрастен облицовка на стената;
 • превръщането на мебели под прав ъгъл, както и с помощта на стелажи и гардероби;
 • създаване на преградни стени от гипсокартон с плъзгащи се стени и екрани;
 • избор на подови настилки от различен цвят и дизайн;
 • използване на килими;
 • различно оформяне на таванното пространство на различните зони на стаята.

стилистика

Метрична площ от 25 квадратни метра.m, където трябва да се поберат две различни функционални области, големи не могат да бъдат посочени. Тъй като такива области като барок, класика, класицизъм, английски и италиански стил са нежелани тук. Тези клонове на дизайна се нуждаят от пространство и специална, тържествена елегантност, която е трудно да се направи в пространство, ограничено от метър.

В този случай палатките ще изглеждат тежки, не можете да инсталирате нито големи мебели, нито луксозни дървени столове и маса за хранене. По-добре е да обърнете внимание на модерното направление на интериора. Те се различават по функционалност и с очевидна простота са способни да намекват за високия статус на собствениците на къщата.

Разбира се, едно от тези решения ще бъде модерно, което се стреми да демонстрира синтетичния компонент в мебелите, както и производството.

Не по-малко подходящи са стиловете като изкуство деко, арт нуво, бионика, брутализъм и скандинавски, което диша въздуха и ви позволява да създавате съвсем стилни интериорни композиции дори в малки пространства.

Можете да украсите стаята на кухнята - хол в стила на минимализма. Малък набор от подробности за подреждането ще направи мястото да се чувства леко и проветриво. В този случай можете да използвате компактни мебели, да приберете обекти, идентични по цвят или дизайн, които подчертават единството на интериорния дизайн.

Можете да изберете стилове като таванско помещение или гръндж. Те просто се нуждаят от островно оформление, показващо отделно населените ъгли на пространството, което може да прилича на промишлен обект.

дизайн

Вероятно една от най-интересните опции за дизайн ще бъде използването на няколко техники за зониране. Например, пространството на отворена стая може да бъде разделено на две зони поради ниския дял. Освен това всяка функционална зона на помещението може да има свое отделно осветление.

Обмислете няколко примерни примера.

 • Можете да използвате дизайнерските характеристики на стаята. В този пример, в допълнение към подчертаването на всяка функционална област на помещението, се използва зониране чрез подово облицоване.
 • Разделянето на стаята през тесни и допълнителни тесни прегради, оставяйки място за свободно движение около стаята.
 • Използвайте лентата, за да разделите помещението на кухнята и местата за гости. Оригиналното решение на дизайна на пространството на тавана.
 • В този проект има място дори за уютен висящ стол. Използва се методът за пространствено зониране с използване на различни облицовки на стени.
 • Възможността за организиране на стаята, използвайки дяла на оригиналния дизайн.
 • Интериорът в бели и кафяви тонове е изпълнен с атмосферата на домашен комфорт. Мек дълъг килим килим зони за гости.
 • Компактното разполагане на мебели със създаването в стаята на госта, кухня и трапезария.

Какво друго е важно да се разгледа?

Извършвайки интериора на кухнята, не трябва да забравяме правилния избор на използвани части, както и материали за облицовки. За да изглеждате напълно и модерно, трябва да обърнете внимание на всеки аксесоар. Например, не можете да подценявате дизайна на прозорците. Често това е точно това, което помага да се свържат две различни части на помещението, което му дава пълнота и домашна атмосфера.

Не забравяйте цветовите комбинации, избрани за дизайна на кухня, гост и трапезария.Разбира се, тоновете могат и трябва да контрастират. Контрастът обаче трябва да бъде мек, цветовете изглеждат по-хармонични, когато са свързани.

Например, стая, в която се повтаря тон в зони с различни цели, ще изглежда цяла. Например, може да е цветът на завесите и сянката на възглавниците, подобни на тона на килима и цвета на стената картина.

Избиране на зониране на приемането чрез отделно осветление на всяка функционална областВажно е да изберете правилните устройства за осветление и вида източници на светлина. Флуоресцентните крушки трябва да бъдат изключени от списъка с приоритети, тъй като по време на работа те изпускат живачни пари в атмосферата. Обикновените крушки с нажежаема жичка не са подходящи за осветление, тъй като те се нагряват много, превръщайки се в малка част от консумираната електроенергия.

Дизайнът на мебелите трябва да бъде избран в същия стил. Елементите на кухнята и мека мебел не трябва да се конкурират една с друга, тяхната форма трябва да се повтори, което ще даде хармония на интериора и да създаде ефект от един мебелен ансамбъл. По отношение на комплект мека мебел, можете да помислите за закупуване на модулна версия.Удобно е да се направят различни зони за гости от отделните модули, а ако желаете, можете да промените дизайна си, пренареждайки по друг начин.

В следващия видеоклип очаквате пет съвета за подреждането на кухнята - всекидневната.

Коментари
 автор
Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

Входно антре

Всекидневна

спалня