Предни дюбели: видове, размери и характеристики

Използването на изолация помага за намаляване на топлинните загуби през стените с 15-20%. За висококачествена инсталация на термични материали използвайте специални свързващи продукти. Дюбели за фасадата са предназначени за поставяне на изолация към външните стени на обществени сгради и къщи. Те също така се използват като крепежни елементи за различни конструкции.

Какво е това?

Предният дюбел е крепеж, състоящ се от подпора, подпора и котва. Разширителната част е изработена от фибростъкло и служи като сърцевина за различни крепежни елементи. Дизайнът на дистанционното уплътнява фиксаторите в една позиция.

В зависимост от предназначението, конструкцията може да бъде с винт или пирон. Винтовете са покрити с антикорозионен слой. Ноктите предпазват от корозия чрез поцинковане. Благодарение на държача на основата на дюбела, той не потъва в дупката. Пластмасова скоба пресова изолационния материал. Колкото по-голям е диаметърът на капачката на капачката, толкова по-добре е фиксирането. Котвата се намира в долната част на конструкцията, прилича на ръкав с канали. Котвеният щифт се състои от полиамид.

Дюбелът за фасадата има дълъг прът, който служи за захващане на материала с голяма дебелина. За по-надеждно закрепване в дълбочината на носещата стена конструктивните елементи могат да бъдат оборудвани с вдлъбнатини и антени.

С помощта на фасадни крепежни елементи се закрепват изолационни панели, водачи от дървени и алуминиеви профили, монтирани конструкции, скоби, рамкова фасада.

Използването на дюбели помага да се избегне разхлабването и загубата на пирони и винтове от пробитите отвори.

характеристики на

Производството на фасадни крепежни елементи трябва да отговаря на стандартите на GOST 56707-2015 за фасадни топлоизолационни системи. Съгласно изискванията, продуктите трябва да бъдат огнеупорни, устойчиви на климатични влияния, устойчиви на удар и устойчиви на замръзване.

Дюбелите за фасади се характеризират със следните показатели:

 • Има висока степен на сцепление с основния материал.
 • Продуктите притежават устойчивост на температурни разлики от -40 до +80 градуса.
 • Пластмасовата основа не реагира на влагата, металната пръчка преминава антикорозионна обработка.
 • Надеждността и здравината на фиксирането са гарантирани чрез закрепване и конструкция на дистанционното.
 • Полимерните елементи и пръчки с термична глава имат ниска топлопроводимост.

Какви са?

Предните дюбели се различават по няколко начина:

 • производствен материал;
 • структура;
 • прилагане;
 • размери.

Предни крепежни елементи са изработени от изкуствени полимери. За всяка отделна част от крепежния материал се използва като суровина различен състав. Полипропиленът и найлонът могат да се използват като материал за производство. Найлоните са снабдени с метален прът. Те издържат натоварване от 200 до 400 кг по различни причини.

Найлонът е издръжлив, устойчив на абразия, не се спуква от внезапни температурни промени, не се простира. Полипропиленовите крепежни елементи няма да могат да държат товара над 70 кг, страхуват се от температури под -20.

Според структурата

Видът структура определя външната структура на отделните елементи на дюбела. В зависимост от размера на шпиндела се излъчва диск и котва тип структура. Анкери се използват за монтаж на конструктивни елементи към фасадата. Проектът на анкера се състои от найлонов или полипропиленов дюбел с винт.

Главата на винта може да бъде с различни форми: прав слот, кръстосан, шестоъгълник.

Във фасадната котва на марката Tech-KREP TSX PRO слотът е направен под формата на шестстепенна звезда. Кожухът на котвата е здраво фиксиран в дупката с вдлъбнатини, венчелистчетата не позволяват на приспособлението да се движи в кръг. На дюбел тип RDF има табла със запушалка, тип RDR без странично ще помогне да се задълбочи котвата в материала. Използването на Mungo MBK S TB ще увеличи притискането, без да повреди основата с винт за заключване с преса за миене.

Фасадните конструкции с формата на диск закрепват топлоизолационните материали.

Съдовите крепежни елементи са от три типа:

 • с пластмасов гвоздей;
 • с нокът от метал;
 • Composite.

При крепежни елементи с пластмасов нокът полимерният щифт действа като пръчка.Суровините за неговото производство са найлон, полистирол, базалт пластмаса. Дюбели с гвоздеи, направени от пластмаса, определят лека изолация на основата на кухи тухли, пенобетон, газообразен силикат. Ефективността на закрепване ще остане, ако дюбелът няма да надвиши 16 см.

Използването на този тип крепежни елементи има много предимства:

 • Те не се страхуват от влага, което елиминира появата на ръжда.
 • Минималното тегло не носи натоварването върху конструкцията на опорната стена.
 • Ниският коефициент на топлопроводимост на пластмасата няма да позволи да се понижи температурата в точката на закрепване.
 • Продуктите са с ниска цена.

Дизайнът на диска с метален нокът е издръжлив и надежден. Те се използват за закрепване на тежка изолация върху плътна основа от бетон. Гвоздеят е изработен от стомана, като повърхността е поцинкована или покрита с антикорозионна смес. Размерът на закопчалката може да достигне 30 см.

Металният прът намалява изолационните свойства на изолацията в мястото на крепежните елементи, тъй като прави добре ниски температури. За да се намали термичната проводимост, ноктите дават топлинна глава от полиамидни материали.Термичната глава на основата на нокътя не позволява износването на студената дълбочина в стената, допълнително предпазва металното тяло от ръжда.

Комбинираният дюбел е крепеж с ядро ​​от фибростъкло, допълнително оборудван с шайба. Анкериращата част е 6 - 10 см, което ви позволява да монтирате крепежни елементи във всяка база. Дължината на цялата конструкция може да достигне 60 см, подходяща за всякакъв слой изолация. С помощта на шайба диаметърът на скобата се увеличава до 10 см.

Приложение

Фасадните дюбели се използват основно за монтиране на окачени фасади и за фиксиране на изолацията към стената. За закрепване на използваните изолационни плочи. Крепежни фасадни крепежни елементи се използват за закрепване на балдахини, скоби, монтажни летви и водачи от дърво или метал. Кожухът се използва за монтаж на рамки за врати и рамки за прозорци.

Използването на различни видове крепежни елементи зависи от основния материал. За закрепване в тухли и бетон се използват дюбели с анкерна зона 4 - 5 см. За бетон и пяна блокове котвата е 6-7 см. Прътът може да бъде пластмаса или метал. Когато се монтира върху куха тухлена или мазилка дължина на котвата трябва да бъде до 8 см.

По размер

Размерите на крепежния елемент са съставени от всички части на компонентните елементи.Диаметърът на дюбела на стандартната стойност е 1 см. Запушалката на дизайна на диска е с диаметър 6 см. Когато използвате допълнителна гайка за захващане с размери 1 х 80 мм, зоната на закрепване ще се увеличи.

Всеки продукт има маркировка, която показва размерите на крепежния елемент.

Дължината на предния дюбел се избира въз основа на дебелината на изолацията. Ако дебелината на топлоизолационния слой на стената е 70 mm, тогава размерът на дюбела трябва да бъде 10x120 mm. Слоят от минерална вата с размери 19-20 см ще държи крепежни елементи с размер 10x240.

Средната дебелина на изолационната пяна или екструдираната пяна от полистирол е 5 см. Те са фиксирани с гарнитури с пластмасов пирон 10x100 мм или 10х115 мм. Размерът на пръчката ще бъде 8х100 мм.

Оценка на производителите

Дюшевете на чуждестранни и местни производители са представени на руския пазар. По отношение на качеството, руската продукция наваксва с чуждестранни аналози. Разликата между тях, преди всичко в цената.

Популярен доставчик на дюбели за фасадата на пазара е фибростъкло в Бишск. Производството се отличава при ниска топлопроводимост поради материала от стъклопласт от производството.Продуктовата гама се състои от крепежни елементи с различни дължини с площ на закрепване от 50 и 80 мм и напречно сечение от 1 см, 5 мм, 7 мм, предназначени за закрепване на всякакви изолации в основи с различна плътност. Стандартният диаметър на капачката е 6 см.

Около една четвърт от пазара на крепежни елементи се държи от асоциацията за търговия и производство на Tech-Krep. Фирмата произвежда продукти с пластмасов нокът izo, галванизиран нокът izm, удароустойчив полиамиден капак izl, стоманен нокът и защитно покритие izr. Различните дължини на пръта могат да закрепят затоплящ слой от 5 см на 24 см. Анкериращата част е от 4 до 6 см.

За закрепване на изолация до 15 см с помощта на крепежни елементи с пластмасов нокът. Металните нокти се използват за материали с дебелина до 24 см. Защитната термална глава ви позволява да избегнете корозия по време на последващата мазилка на фасадата.

Под търговската марка Termozit са налице предни дюбели на пазара. с многоцветен термоелемент на галванизиран нокът. Полиетиленовата глава на пръта предотвратява корозията и студените мостове в точката на закрепване. Има модели продукти с котва от 40 до 70 мм. Дължината на конструкцията варира от 95 до 300 см.

Руската компания ELEMENTA е специализирана в производството на анкерирани фасадни скрепителни елементи от четири марки. Модификацията на EFA-F се характеризира с наличието на галванизиран винт с висока якост. Марките EFA-FH и EFA-FCH имат винтове с антикорозионно покритие със сила съответно 6.8 и 8.8. Марката EFA-FA4 представлява продукти с винтове от неръждаема стомана.

Чуждестранните производители на вътрешния пазар са представени от марките Sormat, Mungo и Fischer. Фирмата от Германия "Фишер" доставя предни дюбели с гвоздей, винт и шайба с шестоъгълник. Съединителите са изработени от найлон и отговарят на европейските изисквания за монтажни продукти.

Финландският производител Sormat произвежда продукти с висока клиновидна площ. Това ви позволява сигурно да закрепите материала на всяка повърхност. Дизайнът на дистанционното с винт от 115 мм с шестоъгълник в основата е предназначен за закрепване на конзоли и скоби.

Известният доставчик от Швейцария е Mungo. На пазара предлага три сорта от продуктите си. Дюбел с винт MBR е подходящ за монтаж върху твърди подложки от бетон и тухла. С уголемена зона на закрепване са налични крепежни елементи за кухи лагери. Универсалният дизайн на марката MQL е в състояние да закрепи изолацията на всяка база за сметка на четири клина с различно разпределение.

Как да изберем?

От правилно избраните крепежни елементи зависи от здравината на монтажа на фасадната конструкция и изолационните материали.

Изборът на конкретен преден дюбел зависи от:

 • основен материал;
 • размери и вид топлоизолация;
 • климат на района;
 • надморска височина.

Основата за фиксиране може да бъде направена от газобетон, масивна тухла, силикатна тухла, бетон, кухи тухли, гипс, дърво, пяна бетон. Всеки материал има своя плътност, която определя силата на връзката. Порестостта на основата, толкова по-голяма е дължината на зоната за закрепване на закрепващия елемент с укрепване на спейсера, допълнена с вдлъбнатини.

Дебелината на разделителя и дължината на пръта ще се различават от дебелината на изолацията. Ако изолационният слой е 4 см, дюбелът трябва да е дълъг 9 см. При максимална дебелина на изолацията от 24 до 25 см ще се направи пръчка с дължина 30 см. Дълбочината на закрепване варира от 4 до 6 см.

Леките изкуствени изолационни материали, изработени от полистирол и полиуретан, са монтирани с пластмасова ноктопластика. Минералната вата, способна да абсорбира и задържа вода в конструкцията, е фиксирана с дюбели с метален прът, за предпочитане с устойчиво на корозия покритие и термична глава.

За да се фиксират надеждно различни топлоизолационни материали върху фасадата на сградите, е необходимо да се изберат фасадни скрепителни елементи в съответствие с климатичните условия в района. В случай на чести ветровити и бурни времена е необходимо да се увеличи дължината на котвената част на дюбела. С голямото тегло на изолацията се осигурява увеличен монтаж на квадратен метър.

За нискоетажно частно строителство подходящи универсални дюбели със стандартно натоварване. При по-голям брой етажи скрепителните елементи за фасадата трябва да имат повишени технически характеристики на якост и здравина на конструкцията, за да се извлекат от основата.

При избора на дюбели за фасадата на тяхната стойност не е решаващ елемент. Зависи от базата на суровините, размера на поръчката и техническите показатели на продукта. Цената на една единица на продукта варира от 3 до 55 рубли. Броят на парчетата се определя от площта на монтажа.

За да закупите трайни подходящи дюбели средно, можете да похарчите 300 рубли на 10 квадратни метра. Общата цена на скрепителните елементи, в сравнение с фасадните довършителни материали, е най-ниската.

Съвети за материалите

Монтирането на предния дюбел не е трудно и може да се извърши независимо. Затоплянето на външните стени и фасадното покритие трябва да се извършва при сухо време при температура от +10 до +30 градуса. Необходимо е да се извърши предварително броене на броя на фасадните дюбели. Зависи от теглото и размера на изолационния панел, броя на листовете материал, площта на фасадата.

При различни варианти за монтаж се използват 4 до 10 крепежни елементи на квадратен метър. За да се увеличи степента на натиск на топлоизолационния материал срещу стената, закрепващият елемент се поставя на съединението на плочите.

В зависимост от материала на основата на стените дупките за дюбела могат да бъдат пробити с помощта на свредла или пробити с перфоратор. Диаметърът и размерът на сондата съответстват на диаметъра на зоната на закрепване и на дължината на продукта. Те работят с инструмента под прав ъгъл, задълбочавайки дебелината на изолацията и дължината на котвата в стената. Прахът трябва да се извади от пробития канал.

В отвора е монтиран дюбел без пръчка. Капачката трябва да бъде в същата равнина като топлоизолатора или леко погребана. След това поставете винта или нокътя. Пръчката трябва да влезе изцяло в разширителната част на дюбела.

След това вижте прегледа на руския производител на дюбели.

Коментари
 автор
Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

Входно антре

Всекидневна

спалня