Теглото на червената твърда тухла

В строителството на къщи и hozblok най-често се използва твърда тухла червено. Той има висока производителност и осигурява устойчивост на сградите. Преди да започнете да изграждате този материал, трябва да знаете не само неговите свойства, но и да можете правилно да изчислите параметрите на теглото и потока.

Колко тежи една тухла?

Пълна червена тухла е насипен строителен материал, който се произвежда със специална технология от висококачествена огнеупорна глина. Той има вътре в минимум кухини, еквивалентът им обикновено е 10-15%. За да се определи теглото на едно парче червена пъстра тухла, важно е да се помисли че може да се произведе в три типа:

  • единична;
  • един и половина;
  • двойно.

Средното тегло на една единица е 3,5 кг, един и половина е 4,2 кг, а двойният е 7 кг. В същото време за построяването на къщи най-често избират материал със стандартни размери 250x120x65 mm, теглото му е 3,510 кг. С лице към същите сгради се извършват специални единични блокове, в този случай една тухла тежи 1,5 кг. За изграждането на камини и печки се препоръчва използването на материала, обозначен с M150, отлична термична безопасност и със стандартни размери, масата на единичната пещ може да бъде от 3,1 до 4 кг.

Освен това обикновената тухла на марката M100 се използва за екстериорна декорация, е устойчива на замръзване, осигурява добра изолация на шума и я предпазва от проникване на влага. Теглото на един такъв блок е 3.5-4 кг. Ако се планира изграждането на многоетажни сгради, необходимо е да се придобие материал с клас на якост от най-малко 200. Тухлените маркировки M200 имат повишено ниво на якост, характеризират се с отлична топлоизолация и тежи средно 3.7 кг.

Изчисляване на общата маса на строителните материали

За да се изгради сграда, която да бъде надеждно издържана, качеството на тунела играе огромна роля в нейното изграждане.Затова, за да може материалът да издържи на оптималното и максималното натоварване, е необходимо да се изчисли правилно масата на материала за 1 m3 зидария. За тази цел майсторите използват проста формула: специфичното тегло на червената твърда тухла се умножава по нейното количество при полагане. В същото време, ние не трябва да забравяме за теглото на циментова замазка, както и да вземе предвид броя на редове, шевове и дебелина на стената.

Получената стойност е приблизителна, тъй като може да има малки отклонения. За да се избегнат грешки по време на строителството, е необходимо предварително да се вземе решение за марката тухла, метода на полагане и правилно да се изчисли теглото и ширината на стените при създаването на проекта.

За да се опрости изчисляването на общата маса на материала и чрез изчисляване на отделните площи.

1 палет

Преди да купите строителен материал, трябва да знаете и потреблението му. Тухла се транспортира в специални палети, където блоковете са поставени под ъгъл от 45 °, под формата на "коледно дърво". В една такава палета, като правило, се поставят от 300 до 500 единици фрагменти. Общото тегло на материала е лесно да се изчисли, ако знаете броя на блоковете в палета и теглото на една единица. Обикновено се използва за транспортиране на дървени палети с тегло до 40 кг, носенето им може да бъде 900 кг.

За да се опростят изчисленията, купувачът и продавачът трябва също така да вземат предвид факта, че една червена пъстра тухла тежи до 3,6 кг, един и половина до 4,3 кг и двойно до 7,2 кг. Въз основа на това се оказва, че средно между 200 и 380 тухли се поставят върху един дървен субстрат. Чрез извършване на прости изчисления се определя приблизителното тегло на материала върху палета, което ще бъде от 660 до 1200 кг. Ако добавите теглото на контейнера, резултатът ще бъде желаната стойност.

Cube. m

За изграждането на сгради трябва да имате информация и колко кубически метра материал ще бъде необходим за зидарията, колко ще тежи. Могат да бъдат поставени до 513 блока в 1 м3 единична пълноцветна червена тухла, поради което масата варира от 1693 до 1847 кг. За един и половина тухли този индикатор ще се промени, тъй като при 1 куб.м може да достигне 379 парчета, поради което теглото ще бъде от 1515 до 1630 кг. Що се отнася до двойните блокове, тогава в един кубичен метър има около 242 единици и маса от 1597 до 1742 кг.

Примерни изчисления

През последните години, много собственици на земя предпочитат да се ангажират в изграждането на къщи и hoztopostroyk самостоятелно. Разбира се, този процес се счита за труден и изисква присъствието на определени знания, но ако направите проекта правилно и изчислите потреблението на тухли,след това в крайна сметка ще се окаже изграждането на красива и трайна сграда. Следващите примери ще помогнат на началните майстори при изчисляването на строителните материали.

Консумация на червени масивни тухли за изграждане на двуетажна къща 10 × 10 м. Преди всичко е необходимо да се знае цялата дължина на външните етажи. Тъй като сградата ще има 4 стени, общата дължина ще бъде 40 м. С височина на тавана 3.1 м, площта на външните стени на двата етажа ще бъде 248 м2 (s = 40 х 6.2). От получената фигура ще трябва да се извадят определени зони, отдалечени под отворите на вратите и прозорците, тъй като те няма да бъдат облицовани с тухли. По този начин се оказва, че площта на стените на бъдещата къща ще бъде 210 m2 (248m2-38m2).

За изграждането на многоетажни сгради се препоръчва да се правят стени с дебелина най-малко 68 см, така че полагане ще се извършва в 2,5 реда. Първоначално полагането се извършва с обикновена единична тухла в два реда, след което се прави облицовката с предна тухла в един ред. Изчисляването на блоковете в този случай изглежда така: 21 × 210 = 10710 единици. В този случай ще се нуждае от една обикновена тухла за припокриване: 204 × 210 = 42 840 бр. Теглото на строителния материал се изчислява чрез умножаване на масата на един блок с общото количество.В този случай е важно да се вземе предвид марката тухла и нейните характеристики.

Консумация на твърда червена тухла върху полагането на стената 5 × 3 м. В този случай разгънатата площ ще бъде 15 m2. Тъй като изграждането на 1 m2 да се използват 51 бр. блокове, това число се умножава по площ от 15 м2. В резултат на това се оказва, че 765 тухли са необходими за изграждането на таван 5 × 3 м Тъй като по време на строителството е необходимо да се вземат предвид свързващите фуги, получената цифра ще се увеличи с около 10% /, а потреблението на блокове ще бъде 842 броя.

Тъй като на един палет се поставят до 275 броя червени тухли и теглото му е 1200 кг, лесно е да се изчисли необходимия брой палети и тяхната цена. В този случай, за да се изгради стена, ще трябва да закупите най-малко 3 палети.

Преглед на характеристиките на червения Votkinsky тухла M 100 вижте по-долу.

Коментари
 автор
Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

Входно антре

Всекидневна

спалня