Баварска тухлена зидария: характеристики и препоръки за внедряване

 Баварска тухлена зидария: характеристики и препоръки за внедряване

Има няколко варианта за полагане на тухли. Един от най-атрактивните се счита за специален баварски полагане. Той има свои собствени характеристики, които са важни за разглеждане, когато се изпълняват самостоятелно. Днес ще разгледаме подробно какъв е този метод на полагане и как да работим правилно с него.

Какво е това?

Преди да се заемем със самостоятелното изграждане на естетична баварска зидария, е необходимо да анализираме подробно какво представлява. Баварската зидария е вид зидария, която съчетава блокове от различни типове.Елементите обикновено имат различен цвят, най-често се поддържат в червени и кафяви нюанси. Резултатът е много оригинален и атрактивен състав, който привлича много внимание.

Повечето източници са изпълнени с информация, че подобна версия на тухлена зидария произхожда от Германия на XVII век. Всъщност тези довършителни материали са сравнително нови. Значително разпространение, те биха могли да получат само преди няколко десетилетия. Очевиден въпрос възниква от горната информация: къде се появява Бавария в името на зидарията? Това обозначение се счита за по-вероятно да се търгува, като блок или хамбургер. Връзката с споменатия регион в Германия се дължи по-скоро на факта, че там е възможно да се видят в големи количества стари тухлени къщи без мазилка.

характерни черти

Естетичният и модерен баварски съединител е разпознаваем и търсен. Ако планирате да се обърнете към тази ярка комбинация от многоцветни тухли, тогава трябва да разберете какви характеристики са присъщи на него.

 • В определен стек съседните блокове обикновено имат различни цветове.
 • В дизайна никой от цветовете не трябва да бъде подчертаван спрямо останалите. Не забравяйте за това важно правило, тъй като ако не бъде наблюдавано, съединителят ще бъде дисхармоничен.
 • Изчертаването на такъв съединител не трябва да се повтаря непрекъснато.
 • Вертикалните шевове трябва да са подредени в реда.

Трябва да се отбележи, че традиционният тип баварска зидария включва комбинация от червени и кафяви тухли (един от техните нюанси). Тоновете могат да бъдат не повече от девет. Основно майсторите прибягват до осем подходящи тонове.

Методи за полагане

Преди да продължите самостоятелно към баварското полагане, трябва да направите правилната схема. Желателно е да се извлекат подробности. В тази схема ще трябва да отразите всички цветове, с които планирате да се придържате, когато полагате тухлите. Моля, имайте предвид, че има много опции за баварски полагане.

Определено ще трябва да следвате някои важни правила. Допустимо е да се стартират от 5 до 10 отделни фрагмента. Комбинацията, която най-много харесва, трябва да се изпълнява в съответствие с всички технически характеристики. За да изглежда баварската тухлена зидария пълна и естетична, трябва да се уверите, че редовете се редуват чрез шевовете, разположени вертикално.

Модерни версии на моделите са изключително рядко изработени от тухли с различни цветове в светъл тон. Повечето хора предпочитат тъмните варианти. Твърди и красиви структури, които демонстрират деликатния вкус на техните собственици, се получават от такива материали.

Тук можете да приложите не само многоцветното, но монотонно полагане. Например един цвят може да бъде направен от ъглите на къщата или отворите за врати / прозорци. Често в лицето на различни сгради майсторите прибягват до грандиозно полагане под формата на коледно дърво. Разбира се, зидарят трябва да е добре запознат с такава техника, за да получи очаквания резултат.

Изглежда интересна тандем баварска и двутонова тухлена зидария. При това оформление ъглите и отворите обикновено се правят по-леки, а самите стени са разположени с червени тухли или са украсени с баварска зидария. В този случай е обичайно да се използват приблизителни стойности.

Как да изберем материал?

Ако възнамерявате да фурнирате фасадата на къщата с баварска тухла, тогава трябва да знаете, че закупуването на партида от тухли в близката фабрика най-вероятно няма да ви помогне. За подобен завършек направете многоцветни блокове.Различните производители на цветове могат да се различават. При избора на строителни материали за такива площадки трябва да погледнете не само техния цвят, но и други важни критерии.

 • Качествени тухли. В никакъв случай не трябва да има чипове, дълбоки драскотини и други подобни дефекти на блоковете. Повредените материали няма да отнемат много време, затова е важно да търсите висококачествени продукти без повреди.
 • Цялостност на цветовете. Няма значение дали купувате лека тухла или тъмно. И тези и други материали трябва да имат еднакъв цвят, без бледо или тъмни очни петна.
 • Производител. Купувайте само добри тухли от добросъвестни производители. Най-популярни днес са заводът в Стари Оскол, фабриките LSR и Golitsyn keramozavod.

Ако разгледаме конкретните параметри, които тухлата трябва да притежава (например намалява) в баварското полагане, то те са както следва:

 • клас на якост - не по-малък от M150;
 • ниво на съпротивление срещу замръзване - не по-ниско от F50;
 • абсорбция на влага - от 8 до 10%.

обучение

Ако сте осигурили всички необходими инструменти и строителни материали, можете да започнете инсталационните работи. Първата стъпка ще бъде подготовката. Помислете какво означава такива събития.

 • Избор на снимката. Има много нюанси на баварската тухла, но е желателно да не се поставят повече от четири на една стена основа. Колкото повече цветя има, толкова по-трудно ще бъде да лежи. За да бъде оригиналната и привлекателна фасадата, ще са достатъчни 3-4 нюанса. Можете да опитате да комбинирате различни цветове с участието на специализирани програми, но експертите не го препоръчват, защото ще прекарате напразно време. Никой от златарите не се придържа към идеалното точно местоположение на всяко отделно звено.

Това баварско полагане и характеризира. Тя няма някакво редуване на тухли - тук няма ясни орнаменти. На подготвителния етап решете главния тон и още няколко. Не забравяйте, че основният сянка трябва да отнеме поне 50%. Други имат право да купуват в безплатни пропорции.

Ако не можете самостоятелно да избирате основните и вторични тонове за баварската тухлена зидария, можете да се обърнете към по-опитни дизайнери по тези въпроси или да разгледате няколко готови варианта.

 • За да сложите тухлите възможно най-бързо,Можете грубо да оформите блокове с различни нюанси точно върху скелето. Няма нужда от точни изчисления. Ако имате нужда от нея, всеки цвят е възможно да направите по-късно.
 • Баварската зидария трябва да бъде конструирана изключително за сглобяване, затова е важно предварително да се закупят необходимите инструменти и аксесоари.
 • Ако желаете, можете да закупите специална цветова композиция. Това струва повече от обикновени формулировки, но прави по-интересна и красива тухла, която се изнася от нея.

Баварската зидария може да се използва като облицовъчен слой на фасадата на сградата и като външен ред от основи от тухлени стени. В хода на отделна облицовка е позволено да се поставят пясъчни пластини в движение, за да се изолират по-нататък стените. Въпреки това, не всички експерти съветват да се прилага по отношение на такива решения, защото тогава специално крило на изолацията няма да бъде, защото той е свободен да се намира между стената на носител и изложение, и това ще доведе до загуба на топлина.

Ако искате да получите добра teploeffekta здраво Поставете изолацията между основата и лигавицата. Запълнете оставащите пространства с пяна.

Стъпка по стъпка

След компетентна подготовка можете да продължите с изграждането на баварска тухлена зидария. Помислете поетапно как блоковете трябва да бъдат правилно поставени.

 • Първо трябва да проверите дали всички предни стени са хоризонтални. За това се нуждаете от олово. Проверете положението на стените по цялата им височина, поставете бележки върху основата с предварително подреждане на облицовъчните материали. Имайте предвид, че най-скромната разлика между основната стена и покритието не трябва да е по-малка от дебелината на затоплящия слой. Ако последното няма да бъде поставено, вдлъбнатината може да е доста малка. След това всички отвори трябва да излеят решение.
 • След това маркирайте местоположението на началния ред блокове. Имайте предвид, че всички блокове в облицовката трябва да бъдат непокътнати, без да се повредят. Поставете 1 ред баварски тухли. Започнете от един ъгъл и постепенно се преместете към това, което е от другата страна. Между тях трябва да има разстояние от поне 8-10 мм.
 • За да следите размера на шева, трябва да си купите специално устройство в магазина или да го направите сами от квадратния профил.
 • Ако в края на оформлението няма цяла тухла, тогава ще трябва да направите пропуските малко по-широки. За 1 път, направете празнината между съседните тухлени блокове не повече от 2-3 мм.Ако този нюанс не се спазва, тогава несъответствието ще бъде очевидно. След около 20-25 тухли могат да бъдат отстранени с размери 10 см. По правило това е достатъчно в повечето ситуации. Ако коригирате разликата е твърде проблематична, тогава можете просто да отрежете част от тухлата и след това да я приложите на по-малко видима област.
 • Отстранете всички отпадъци от стената. Предварително изграждане на скеле. Не може да се направи без тях, ако височината на основата, която трябва да бъде подрязана, достига 1,5-1,6 м. Лесовъдите обикновено се произвеждат от самите занаятчии от дърво. Можете да закупите вече сглобени или наети метални конструкции. Всичко тук идва от желанията на домашния майстор.
 • Сега подгответе хоросана. Тя трябва да се състои от 1 част от циментовия компонент и четири части пясък. При необходимост се добавя течност. Направете разтвор леко по-дебел, отколкото за полагане на обикновена червена тухла.
 • След това, постави на основата на хидроизолационни листове - листове на покривни материали. Полагане, започвайки с 2 ъгъла, разположени на противоположни страни. Поставете ги до около 4-5 ленти. Винаги следвайте позицията на ъгловите основи с ниво или олово.
 • Всеки от ъглите трябва да се основава на ширина от 4-5 тухли. В хода на по-нататъшната работа, тази стойност ще бъде намалена на половината от тухла блок. Докато работите по ъглите, не премахвайте реда за инсталиране. Тя все още ще бъде премахната при по-нататъшно полагане.
 • Сега разтегнете структурния шнур или въже между подплатените ъгли. Уверете се, че сте проверили перфектната хоризонтална позиция. Задайте нишките, за да контролирате нивото на зидария.
 • След това можете да продължите директно към полагане на една тухла. Вземете тези части от предварително поставения ред за монтаж и го поставете директно върху зидарията. Регулирайте ширината на фугите с помощта на пръти от квадратна форма.
 • Решението се оказва, че е отпред, ще трябва веднага да го махнете с влажна кърпа. Преместете лентата по редове, докато те се увеличават. Не забравяйте, че цветът на всяка следваща тухла е по-добре да изберете в съответствие с предварително изготвения план / схема, ако сте избрали този метод. В този случай блоковете не трябва да се броят. Достатъчно е да се придържате към приблизителното съотношение на цветовете.
 • По време на полагането на тухли не забравяйте, че основният цвят трябва да представлява около 50% от цялата зидария. Можете да редувате различни цветове, ако желаете. Да направите грешка по този въпрос не е страшно.
 • След това, след 4-5 редове, продължете с фугирането. Това се прави с малко устройство, изработено от пластмаса, дърво или метал. Ако забележите прескачания в процеса на фугиране, то трябва да се добави и да се изглади отново. Винаги почистване на повърхността на мръсотия, в противен случай върху баварски тухли могат да останат забележими петна от решението, за да се отървете от това ще бъде трудно.
 • Внимателно очертайте тухлите на отворите на обекта. В същото време често е необходимо да се режат блокове по дължина. Не е необходимо да се полагат нарязани материали в ъгъла на отвора. Поставете го по-рано на няколко блока.
 • За да завършите тухла излезе по-надеждни и здрави, е необходимо да "вратовръзка" на основата на носещата стена. За да направите това, трябва да натрупате специална подсилване на периодичен профил, метална мрежа или галванизирана лента с перфорация.
 • Ако тухлите преминават през цялата облицована повърхност, поставете тухлата по-нататък по стария шаблон, докато приключи работата.Разбира се, ако искате да организирате определеното полагане само върху определени части от сградата, тогава ще трябва да действате според предварително дефиниран и подробен скица.

Действайте внимателно и отделете време. Винаги проверявайте равномерността на конструкциите. За да направите това, можете да използвате ниво на балон или лазер. Ако се съмнявате в уменията си или се страхувате да направите сериозни грешки, по-добре е да се обърнете към услугите на опитни масони. След това резултатът няма да ви разочарова.

За да научите как да направите баварската тухла правилно, вижте следващия видеоклип.

Коментари
 автор
Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

Входно антре

Всекидневна

спалня