Технология и начини за полагане на тухли

 Технология и начини за полагане на тухли

Класическите технологии са достъпни във всички сфери на човешката дейност. В изграждането на класиката на жанра се счита за зидария. Тя съществува от древни времена. Има много вековни сгради от изгорени тухли в света, поради което, въпреки разнообразието на съвременните строителни материали, тухлените продукти остават в търсенето.

Технологията и методите за полагане на тухли за всеки тип строителство са различни,и резултатът е един - красива и трайна структура.

Избор на тухли

Тухла като строителен материал с богата история е многократно подобрено. Съставът на хоросана се промени, от който се получават блокове, подходящи за зидария, цветът и размерът се променят.

Тези промени естествено доведоха до факта, че на строителния пазар се появиха около дузина сортове тухли с различни технически характеристики.

Видовете тухли се класифицират според пет критерия: материал, предназначение, начин на производство и формоване, пълнене, размер.

По производствен материал

Керамичната (червена) тухла е изработена от висококачествена глина. Няма примеси и сулфати, които намаляват здравината на продукта.

Суровините за керамични тухли се отливат, след това се изстрелват и охлаждат. Изпичането се извършва при високи температури - 800-1000 градуса. Спазването на температурния режим е важно, в противен случай продуктът ще бъде неизгорен или изгорен. И в двата случая се оказва второстепенен - ​​за изграждането на жилища, той вече е неподходящ.

Определянето на брак е проста: неизгорената тухла е бледо на цвят и изгорялата е тъмнокафява.

Висококачествен керамичен тухлен мат, червеникав оттенък, порьозен на фрактурата. С лек удар на повърхността, той прави отличителен звук.

Червената тухла е издръжлива, не се разпада, изглежда скъпа, има удобна форма и тегло за строителството. От минусите на материала - ниска топлоустойчивост и способност за натрупване на влага в порестата структура. През зимата влагата замръзва, което може да предизвика микрокредити вътре в тухла. Това скъсява живота на тухления продукт.

Различни сгради се издигат от керамични тухли, но не могат да се наричат ​​универсални. Можете да направите къща от нея, но за камина или печка ще ви трябва друг строителен материал - огнеупорна (шпакла) тухла. Тя е от 4 вида:

 • кварц (от кварцов пясък и глина);
 • алуминий;
 • варо-магнезиева;
 • въглерод.
кварц
алуминиев
Варо-магнезиева
въглероден

  Първите два вида са евтини и се продават на всеки строителен пазар. Те се използват за изграждане на пещи. Огнеупорната тухла може да се прилегне към метални елементи и гол пламък при температура на нагряване не по-висока от 1300 градуса.

  Вторият тип два вида шлакови тухли са строителни материали за промишлени пещи. Те могат да бъдат намерени в продажба, но те ще струват няколко пъти по-скъпи.

  Силикатната (бяла) тухла се произвежда от пречистен кварцов пясък, вар без примеси, вода. Делът на пясъка е най-големият - 80-90%.

  Силикатните тухли се отливат под високо налягане и след това се изсушават. Те не се подлагат на топлинна обработка при високи температури и следователно се считат за по-трайни от керамичните. Техните устойчиви на топлина свойства също са ниски, но звукоизолирани - на височина.

  С такива технически характеристики, бяла тухла не се използва за изграждане на основата и носещи конструкции - тя се използва за изграждане на прегради и вътрешни стени в стаята.

  Силикатната тухла може да не е бяла, ако в състава се вкарват пигменти за оцветяване. Те не оказват влияние върху качеството на продукта и "хващат" добре върху вар и пясък.

  Хидро пресованата тухла се формова от преградни стени (варовик, мрамор, доломит, черупка) и висококачествен Портланд цимент. Малък процент в състава на суровината е водата, която придава вискозитета на цимента и го прави свързващо вещество.

  Пластмасовите суровини се пресоват в специални форми, а завършената тухла се използва за облицовка на стени.

  Цветът на хипнотизираната тухла зависи от вида скрининг. Може да бъде жълто, оранжево, сиво, розово, червено, млечно.

  Клинкерните тухли са изработени от огнеупорна глина. Чисти, пластмасови, внимателно подбрани суровини се подлагат на топлинна обработка. Температурата е толкова висока, че глината се топи в хомогенна маса.

  Clinker тухла е най-издръжлив, плътен, устойчив на влага. Той не замръзва вътре, поради което е устойчив на ниски температури.

  Крайният продукт е гладък, равен, разнообразен, поради което се счита за универсален за строителството, с изключение на конструкцията на пещи.

  Към местоназначението

  Има три области на приложение и три типа тухли, съответно: изграждане, облицовка, огнеустойчивост.

  Строителната (обикновена) тухла съответства на GOST и е подходяща за външни и вътрешни работи. От него можете да изградите жилищни сгради, но без изолация по стените на стаята ще бъде студено. Тя изисква надеждна топлоизолация отвътре и довършителни работи отвън, тъй като обикновената тухла има външни дефекти.Грубата повърхност и чиповете са естествени. Те не оказват влияние върху техническите характеристики, но външността на стените не е представителна.

  Облицовъчните тухли също често се наричат ​​лице или фасада. Този тип строителни материали помагат да се прикрият козметичните недостатъци на обикновените тухли. Тя е гладка, равна, богата на цвят.

  Облицовката може да бъде различен материал: керамичен, силикатен, хиперпресивен.

  Изборът му зависи от района на пребиваване: в мокър климат ще продължи по-дълго керамично покритие, а в сухи и горещи райони е по-ефективно да се използва силикат.

  керамичен
  силикат
  Хиперпресовани

  Облицовъчният материал е от два вида.

  • Texture. Във форма такова тухла не се различава от типичната, но има релефен "модел". Краят може да бъде гладък или "разкъсан". Най-често се използва за изграждането на красиви огради, довършителни сгради. Текстурираните тухли могат да се редуват с гладка.
  • Фигурални. Това е тухла с атипична форма на профила. Улеснява работата със сложни елементи, включително прозорци, арки, прозоречни первази, заоблени ъгли, огради, беседки с комплексна форма.Не е лесно за начинаещия да работи с такъв материал, но с негова помощ се създават сложни фасади на сгради.
  фактура
  форма

   Облицовъчните материали са разнообразни: от млечно бяло до почти черно.

   Chamotte тухла е предназначена за изграждане на печки, камини, барбекюта на улицата. Те също така отрязват "престилката" (безопасна зона, която предпазва пода от запалване) около печките и камината в стаята. Издържа на многократно нагряване, контакт с огън и въглища, но в същото време има ниска топлопроводимост. Такива характеристики му осигуряват плътност и топлоустойчива обвивка.

   Chamotte тухла е типична форма и фигура (например клиновидна форма).

   примерен
   форма

   Чрез формоване

   Техните технически характеристики зависят от метода на образуване на тухли. Съвременните производители използват три технология за формоване.

   1. Пластична. С тази технология се използват пластмасови мокри суровини, от които се произвеждат тухли на няколко етапа. Крайният продукт е издръжлив, с висока степен на устойчивост на влага, но ръбовете могат да са неравномерни.
   2. Полу-суха. За този метод подходящи по-нискокачествени суровини.Той преминава през по-малко стъпки на обработка и става готов строителния материал по-бързо. Поради топлинната обработка на суровините, качеството не е по-лошо, отколкото при пластмасовото формоване. Краищата на тухла са равномерни и цветът е еднакъв, поради което методът често се използва за производство на облицовъчен материал.
   3. Ръчно. Ръчно формовани тухли принадлежат към елитни материали. Въпреки че процесът не се основава изцяло на ръчен труд (някои процеси са автоматизирани с цел намаляване на разходите за стоки), крайният продукт има уникални технически и естетически характеристики. Такава тухла се нарича "антична" или "остаряла" поради своята характерна груба текстура. Използва се за облицоване и обновяване на стари сгради.

   Цветният диапазон е най-разнообразен.

   пластмаса
   Полусух
   ръчно

   По природа на пълнежа

   Има два вида: кофражни и кухи.

   Твърдите тухли имат само естествени кухини (пори). Във връзка с общата маса на продукта техният процент не е повече от 15% за обикновения материал и не повече от 5% за облицовъчния материал.

   Носещите конструкции се издигат само от твърда тухла.

   В една куха тухла има 4-8 камери, в проценти тя е 25-45% от общата маса. Камерите са необходими за топлоизолация и звукоизолация, така че материалът се използва за изграждане на преградни стени и стени. Кухата тухла не е подходяща за изграждане на носещи конструкции и пещи.

   Пълно тяло
   кух

   По размер

   Размерът на тухла също е важна характеристика. То помага да се изчисли правилно стъпката на полагане и количеството на строителния материал.

   Руският GOST предоставя три стандартни размера:

   • 25 см дължина, 12 см ширина и 6,5 см височина;
   • 25 cm - дължина, 12 cm - ширина, 8,8 cm - височина;
   • 25 см - дължина, 12 см ширина, 13,8 см - височина.

   Във всяко отношение са допустими отклонения до 4 мм.

   Европейските измерения са по-променливи.

   Независимо от размера на тухла има 3 лица: легло, хапче и лъжичка част.

   Леглото е най-голямата работна площ на продукта. На него се поставят тухли в редици.

   Чашата лъжица се нарича надлъжна странична повърхност. Тя също може да служи като работна група, но по-рядко.

   Докоснете - най-малката в областта на продукта.

   Тези термини трябва да се запомнят, за да се ориентирате в уроците за начинаещи майстори.

   В допълнение към тези параметри, трябва да разгледате марката тухли, силата, устойчивостта на атмосферните условия. Преди широкомащабно строителство се препоръчва да се изследват подобни конструкции от различни видове материали, да се оцени експлоатационният живот и експлоатационното състояние на продуктите.

   Необходими инструменти

   Тухлите не са възможни без допълнителни инструменти. Те са разделени на две категории: измерване и работа.

   Необходими са инспекционни инструменти, за да се полага плавно и правилно.

   • Отвес. Структурно просто, но важно нещо за контролиране на вертикалните повърхности на зидарията: стени, стени, стълбове, ъгли. Plumb изглежда като трайна дантела с платмалка в единия край. Теглото на плаката може да е малко (200-400 g), за да се контролира вертикалността на нивото на един етаж.

   За измерване на верността на няколко етажа е необходимо по-голямо натоварване - от 500 до 1000 грама.

   • Ниво. Алуминиев инструмент, който служи като помощен елемент за проверка на вертикални и хоризонтални линии на зидария. На тялото на правилото има колба с не замразяваща течност и въздушен мехур. Хоризонтално и вертикално се проверява чрез деформация на балонаот централната позиция.
   лот
   ниво
   • Prichalku. Това е плътна нишка или усукана корда с дебелина 1-3 мм. Коридорите се простират между ъглите-маяци, така че редиците от зидария да са дори по хоризонталната линия. Той осигурява еднаква дебелина на хоросанната става и ясна хоризонтална. Не е достатъчно за едно закотвяне да се закрепи - е необходимо самооборотно натоварване, така че конецът да е опънат и гвоздея с дебелина 3-4 mm. Половината от тухли, увити в хартия, и чанта с дръжки са подходящи за натоварване (за захващане на краищата на ареста). Необходими са ноктите за фиксиране на конеца между тухлите.
   • Член. Този инструмент изглежда като шпатула с дължина на острието около 100 см или алуминиева релса с дължина до 150 см. Правилото е необходимо, за да се провери лицето на зидарията. Тя трябва да бъде възможно най-гладка.
   prichalku
   правило
   • Poryadovkoy. Това е дървена ламарина с маркировки за типична тухла и стандартна заварка с дебелина 1,2 см. На релсата се нанася разстояние с размери 77 и 100 мм (дебелина на тухла + дебелина на заваръчния шев). С негова помощ маркирайте редове, отвори за прозорци и врати, подове и прегради.
   • В бара. Допълнителен метален профил с различни форми.Той е направен от тънък неръждаем метал и помага да се направят равномерни ъгли и отвори. Лентата остава вътре в зидарията, за разлика от закотвяването, което се движи нагоре от ред на ред.
   poryadovkoy
   бар

   Работните инструменти са необходима основа за самополагане.

   • Мистрия. Това е малка шпатула с дървена дръжка и полирана стоманена работна повърхност. Стоманената част е разнообразна по форма и размер (капкообразна, триъгълна, правоъгълна). Като правило тя има широка основа и стесняващ се връх. Мистрия е необходима за изравняване на разтвора на шевовете. Също така с помощта му попълва вертикални шевове и отрязва излишния разтвор.
   • Разлят хоросан. Името на инструмента вече информира за неговите функции - разбъркайте разтвора в резервоара и го захранвайте със шева.
   • Fancy. Този малък инструмент е необходим, за да даде определена форма на шева. Сглобяването може да бъде изпъкнало и вдлъбнато за проектиране и "вдлъбнати" шевове.

   Ширината е избрана в зависимост от дебелината на тухла и дебелината на слоя от хоросан.

   мистрия
   Лопатарска лопата
   фантазия
   • Чукане на пика. Това е чук със заострен край от едната страна и плоска част от друга.С него тухлите се разделят на части, когато е необходимо.
   • Shvabrovka. Инструмент с метална дръжка и квадратна гумена плоча в основата. Гуменото оформление е хоризонтално. Моп е необходим за изглаждане и запълване на шевовете във вентилационните канали. Той също така премахва излишния разтвор от вентилационните тръби.
   Изберете чук
   Shvabrovka

   В допълнение към двете основни категории инструменти са необходими допълнителни помощни инструменти: резервоари за циментово и водно лепило, цимент и пясък, ръкавици, комплект за безопасност за работа на височина.

   Основните принципи на процеса

   Технологията на зидарията - това са ключови точки, които се считат за обичайни за изграждането на обекти. Тънкостите на процеса могат да варират при избора на един или друг метод за полагане, но е необходимо да се овладеят основните техники.

   На първо място, важно е да се определи вида на основата и ширината на зидарията. Височината се изчислява, като се използва специална таблица, която съдържа информация за дебелината на тухла, съответната дебелина на хоросана и броя на блоковете на квадратен метър.

   Основата е необходима за всяка тежка конструкция. За нежилищни помещения на един етаж има достатъчно основа за колони.Надеждна къща е по-добре да се инсталира на лента или твърда основа. Тухла се счита за тежък материал, затова се нуждае от солидна основа. Колкото е по-висок етажът на къщата, толкова по-силна трябва да бъде основата.

   колонообразен
   панделка
   твърд

   Топлоизолацията и звукоизолационните свойства на сградата, както и нейните огнеупорни свойства, зависят от дебелината на зидарията.

   Има 5 вида дебелина на зидарията.

   • В половин тухли Дебелината е равна на ширината на леглото - 12 см. Тази опция е подходяща за нежилищни едноетажни сгради.
   • Една тухла. Дебелината на стената е равна на дължината на леглото - 24-25 см. Достатъчно е за едноетажна къща с топлоизолация.
   • Един и половина тухли. Дебелината на конструкцията образува два реда блокове. Това е 36-37 см, съответно. Такава зидария ще бъде надеждна за едноетажни и полуетажни сгради.
   • Две тухли. Тази опция се състои от дължината на две легла - 48-50 см. Можете спокойно да построите двуетажна вила на солидна основа. Общото тегло и цената на такава сграда е доста висока.
   • Две и половина тухли. Дебелината на стената е 60-62 см. Рядко се използва за многоетажни жилищни сгради. В допълнение към голямото тегло, подобна сграда ще изисква инвестиции в отоплителната система.

   Загряване на тухлени стени през зимата не е лесно.

   След като сте определили необходимата ширина и вида на строителния материал, можете да започнете да изграждате фундамент и да поставите тухли. В процеса трябва да спазвате правилата.

   • Използвайте фиксиращи елементи, за да контролирате хоризонталните и вертикалните линии, така че зидарията да е плоска. Най-важният етап е правилното поставяне на първия ред.
   • Първо, изграждайте ъглите, а след това и средната част на стената. Краищата служат като ориентир за очертаване дори на хоризонтални редове.
   • Посоката на зидарията е отляво надясно.
   • Блоковете се поставят върху хоросана по такъв начин, че в хоризонталните редици горната тухла се опира на двете долни. Поддържащата площ е не по-малко от една четвърт от всеки от двата долни блока.
   • Решението се поставя върху хоризонталните и вертикалните шевове. Това предпазва зидарията от напукване.
    • Необходима елементна зидария - лигиране. Той гарантира дълготрайност и защита от разслояване.
    • За допълнително укрепване на сградата се използва метална армировка.
    • Между зидарията и основата е необходимо хидроизолация (покривен материал или хоросан).
    • Ако възнамерявате да измажете стената, ставите не е необходимо да се пълнят напълно. Така че мазилка по-добре вземете.
    • Облицовъчните и работните тухли са изложени по същите правила.

    Смесителна технология

    Съставът и последователността на разтвора зависят от дизайна и техническите характеристики на тухла. Четири вида зидарски разтвори са чести: цимент, вар, цименто-глина, циментова вар.

    Циментовият разтвор е познат на много хора на подовия пълнител. Във формата на междинен слой в зидарията, той запазва някои свойства на замазката: той е студен, издръжлив и неактивен.

    Подготовка на разтвор от цимент, пясък и вода. В зависимост от марката цимент, пропорциите в състава варират: от една до шест части от пясъка на средната фракция попадат на една част от цимента.

    За да получите качествено решение, първо трябва внимателно да смесите сухите компоненти на състава и след това постепенно да се излива във вода. Дебелината на масата се смесва с еднаква консистенция. Решението не трябва да е твърде дебело или твърде течно.

    Цимент-пясък хоросан може да се използва за зидария, но тази опция не е най-добрата. Цимент - заседнал материал.

    Шебът се получава твърде силно и по-малко устойчив на температурни колебания,следователно, полагане на циментова връзка стане по-бързо.

    Липовите разтвори са считани за най-топлите, но по-ниски в сила за циментиране. Поради ниската си якост, те се използват при строителството на едноетажни сгради, на закрито.

    За да подготвите разтвора със собствените си ръце, се нуждаете от вар "тесто" или негасена вар. Вар се смесва с пясък в съотношение от 1: 2 до 1: 5.

    За начинаещи има готови миксове. Те просто трябва да добавите вода, следвайки инструкциите на опаковката - просто как да разтваряте лепилото за тапети.

    Варовико-циментовият разтвор (пясък, цимент и вар) има всички необходими качества за постигане на надежден резултат: универсално за всички видове тухли, умерено пластмасови, лесни за нанасяне, прилепва добре към повърхността на работния материал.

    Приготвя се варо-циментова смес върху варово мляко (загнила вар, разредена с вода). След това пясъкът се смесва с цимент. Сместа се привежда в течаща консистенция с вар "мляко" и се разбърква.

    Този тип хоросан е универсален за всички видове тухлени сгради.

    Има и разнообразие като циментово-глинест хоросан.Съотношението на глина и цимент в сухата смес е 1: 1. След това разтворът се омесва в хомогенна маса. Неговата основна разлика и достойнство е бързата настройка при ниски температури. И освен това, той не се страхува от влага.

    Независимо от типа материал и решение, има общи принципи за работа с него. Така например, повърхността на една тухла има значение. Колкото по-порьозен е, толкова повече влага ще се абсорбира в тухлата, когато се втвърди. Полагане бързо се втвърдява, шевовете стават силни. Това трябва да се има предвид при подготовката на сместа.

    За да се избегне стратификацията на разтвора, той трябва периодично да се разбърква.

    Не е необходимо разтворът да се разрежда за целия обект: той бързо се втвърдява. По-добре е да подготвите сместа на части, работейки на малки площи.

    Детайлите на превръзките

    За начинаещи думите "бод" и "лигиране" повдигат въпроси. Всъщност разбирането на тази тема е лесно. Идеята за изграждане на превръзки вече е отразена в един от основните принципи на зидарията: за да има стена, която да бъде силна, всяка тухла в горния ред трябва да почива на най-малко две тухли от долния ред. Понякога тази техника се нарича "хакерство", т.е. вертикалният шев трябва да образува зигзаг, а не права линия.

    Съвременната конструкция има не само един, но три метода на обличане: верига, три реда и многоредови.

    Лигавицата на веригата (наречена също така и един ред) е редовното редуване на лъжиците и щипките, т.е. един ред е изложен от страната на лъжицата (дълъг), а редицата е изградена над нея (къса страна).

    Препоръки за верижно облекло:

    • първият ред, от който започва полагането, а последното, което завършва, трябва да бъде потушено;
    • тухлите в лъжицата остават в най-малко две долни тухли, надлъжните редове (вертикално) не трябва да образуват права линия;
    • надлъжните шевове на съседни редове се преместват с половин тухла (относително една спрямо друга), а напречните - с една четвърт.

    Лигацията на веригата се счита за най-издръжливата и надеждна, но в същото време тя е най-енергоемката и скъпа. По време на работа ще трябва да направите много непълни фрагменти. Някои от тях ще бъдат брак в процеса на овладяване на тухлен чук.

    Три-ред лигация е полагане по схемата, където всеки четвърти ред е tychkovy. Провежда се просто: първият ред е тиховски, после три лъжици, отново тиховски и т.н.Затваря тиховското число. Все още има две точки на подкрепа за тухла в горния ред.

    Триредова лигация е незаменима при работа със стени, колонни фундаменти, колони в стаята.

    Многоредова лигация на принципа на зиданната конструкция прилича на триредова облицовка, но с разликата, че буквата се появява не след 3, а след 5-6 реда редове. В същото време малко количество непълни тухли напуска и дизайнът е възможно най-надежден.

    Многоредова лигация е необходима, когато е важно да се осигури добра топлоизолация в стаята. Но за стените и стълбовете не е подходящо.

    Дебелината на лигирането, както и дебелината на зидарията варират от ½ до 2,5 тухли.

    Популярни методи за зидария

    Съгласно метода на полагане в същото време да разберат метода на местоположението на тухли в ред, дизайн (с кухини, армировка, без кухини) и декоративни елементи.

    Поставяне на тухли по три начина: пресоване, поръсване и поръсване с подрязване разтвор.

    Vprizhim

    • Пригответе умерено дебел разтвор (така че е удобно да натискате и нагласяте мистрия). Подходящ цимент.
    • Разстилайте хоросана под първата тухла, заминавайки от предната част на издигнатата конструкция 1-1.5 см.
    • Монтирайте първата тухла върху леглото, плътно я притиснете към основата.
    • Съберете излишния разтвор с мистрия и го натиснете до свободния ръб на капака.

    Следващата тухла ще се присъедини към това място.

    • Като държите металната част на мистрия натиснат до задника на предишната тухла, задръжте новия блок с лявата си ръка и я поставете до първата.
    • Изтеглете бързо мистрия. Решението трябва да остане между двата края.
    • Поставете целия хоризонтален ред по същия начин, като отстраните излишния разтвор на всеки 3-5 блока.

    Резултатът е гладка и издръжлива тухлена зидария. От време на време вертикалните и хоризонталните стени трябва да проверяват нивото на сградата или да използват закотвяването.

    Този метод може да изглежда сложен за начинаещия, защото изисква много ненужни повтарящи се движения.

    Vprisyk

    • Пригответе пластмасов разтвор. Например, вар-цимент.
    • Нанесете разтвора с мистрия, като се върнете назад от ръба на предната страна 20-30 mm.
    • Инсталирайте тухла от първия ред. За равен ред е по-добре да започнете с изграждането на ъглите.
    • Вземете втора тухла и я фиксирайте под лек ъгъл към шева.
    • Отстранете мистрия от излишната мазилка, която се простира от под първата тухла, я поставете на земята, изгладете.Тухлите се вкарват в пластмасовата смес чрез пластмасовия разтвор. Излишъкът от разтвора ще запълни празнината между дръжките.
    • Поставете по същия начин целия ред.

    Поставянето на спринклер е по-бързо и по-лесно за начинаещ да овладее. Поставянето на тухла може да бъде на леглото, и на ръба (лъжичка част).

    Инжектиране с разтвор за подбиване

    Тя се различава от идентичната в името на технологията само в това, че е необходимо да се оттегли от предната страна на стената не повече от 2 см, а разтворът не се отрязва след 3-5 тухли, а след всеки поставен елемент. Така че полагането изглежда по-точно.

    По отношение на зидария дизайн, три вида са популярни.

    • Лек. Зидария с кухини в стените под изолационния материал. Използва се за изграждането на нискоетажни сгради.
    • Подсилени. Зидария, използваща стоманена мрежа, което увеличава надеждността на конструкцията. Всъщност в сеизмично активни райони и с облицовка на работещ тухлен облицовъчен материал.
    • Класическа. Използване на зидария с превръзка от определен тип.

    По класически начин се издигат стени на къщи, издигат се изби, беседки и жилищни сгради.

    Декоративно полагане

    • декоративен - това е формирането на модел с помощта на тухли от различни цветове (например, мазилка и червено). Общи модели: холандски полагане, кръст, хаотичен, фламандски, лъжица с отместване.
    • Баварската - немска технология, чиято същност е използването на тухли от различни нюанси на една и съща палитра. Образец в редуването на цветовете липсва.
    • преден - С лице към фасадата в половин тухла с декоративни елементи. Често можете да видите красив облицовъчен материал с избор на отделни елементи (основи, стрехи, склонове) декоративни плочи.
    • ажур - тухлена зидария с релеф. На фона на гладката стена има изпъкнали фрагменти. Също така, зидарията на отворената врата означава, че има разлика между тухлите на съседните тухли, сякаш стената е "изтъкана" от тухли.
    декоративен
    Баварската
    преден
    ажур

    Безопасност при извършване на работа

    Преобладаващият тип тухли са жилищни сгради. И изграждането на стената, дори нискоетажна сграда предполага работа на височина. Поради причини, свързани с безопасността, не се препоръчва да се извършва полагане, докато стоите на стената, която е издигната.За работа имаме нужда от специални платформи, които са под нивото на стената, която се издига.

    На височина от два етажа за работа се нуждаят от взаимно припокриване.

    Преди да започнете работа, не забравяйте да проверите инструментите за експлоатация. Дръжките трябва да бъдат без изкълчвания и дефекти, да пасват здраво и правилно. Препоръчват се ръкавици или ръкавици, за да се предпазят ръцете от повреда. Работното оборудване трябва да отговаря на метеорологичните условия.

    Съвети за начинаещия майстор

     Уменията във всеки бизнес изискват обучение. Често срещана грешка за начинаещите е да се заемат с пълна реализация за първи път. Идеалният резултат без практика се постига чрез единици, затова най-важният съвет към начинаещите зидари е да се обучават по прости предмети и налични материали.

     За тази цел, перфектен евтин тухла, мистрия и обикновен лепило за плочки. За разлика от решението, той се улавя по-бавно. Изграждането на тухли върху лепилото може бързо да се разглоби и да се повтори работата на бъговете, докато не стигне до разбиране за правилното поставяне на тухлите по един или друг начин.

     Научете как да направите висококачествена зидария, например,като построили цветно легло за градина или основа за колони за беседка и след като започнаха да построяват нова лятна къща от тухла.

     Вижте следващия видеоклип за грешките, които срещат новите зидари в зидарията.

     Коментари
      автор
     Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

     Входно антре

     Всекидневна

     спалня