Технология за зидария "В една и половина тухли"

Стените на различни сгради често са разположени в половин тухла. Ако става дума за изграждането на двуетажна ерекция, тогава подобна инсталационна схема е най-доброто решение, използвано от най-опитните занаятчии. Всеки може да се справи с тези строителни работи, най-важното е да се действа според инструкциите и да се използват добри материали. Днес ще разгледаме по-отблизо разликата между тухлена зидария и половин тухла, как да се справим сама с нея.

Специални характеристики

Тухла е един от най-популярните и широко разпространени материали, притежаващи набор от положителни оперативни характеристики. Ето защо тухлените сгради се намират със завидна редовност на всяка улица.Те могат да бъдат построени не само от опитен екип от занаятчии, но и от собствениците на самия обект. Основното е да се придържате стриктно към инструкциите и моделирането на тухлите. Ако всичко е направено правилно, резултатът няма да ви разочарова.

Има много неопростени оформления тухла. Една или друга възможност е избрана в съответствие с пряката цел на бъдещата конструкция и умения на собствениците. Много потребители се обръщат към метода за полагане на половин тухли. Ако следвате тази схема, тухлените стени ще бъдат много здрави и издръжливи. Въпреки това, експертите съветват да се прилагат към този съединител в случай, че не са много ограничени в обема на строителни материали, а също така планират да построят къща в зона, където повишената сила е необходимост.

Трябва да се отбележи, че полагането на един и половина тухли се различава в това, че предотвратява възможно разслояване на материала, от който е направена стенната конструкция.

Ако не преследвате целта за изграждане на истински "бастион", тогава можете да се обърнете към друг (по-прост) начин за полагане на тухлени блокове.Както в случая на други варианти на тухлена зидария, първият ред играе много важна роля в тази ситуация. Той трябва да бъде положен според правилата. От този факт зависи качеството на цялата структура като цяло.

Също така не забравяйте за качеството на поставените ъглови основи, тъй като впоследствие ще послужат като основа за изграждането на стени. При полагане на тухли и половина трябва да действа много внимателно и умишлено. Не трябва да правите грешки и да пренебрегвате геометрията на материалите. В резултат на това това може да доведе до производство на нестабилна и краткотрайна стенна конструкция, която може да се нуждае от реконструкция.

Как да се направим?

Стените, мазето и всяка друга конструкция могат да бъдат направени с помощта на 1,5 тухлена зидария без участието на професионалисти. Разбира се, резултатът до голяма степен зависи от качеството на извършената работа. Необходимо е да разчитате на инструкции стъпка по стъпка, за да постигнете желания резултат. Нека да се запознаем с всички етапи на такива работи по примера за направа на стена от 1,5 тухли.

Подготвителен етап

Както при всяка друга строителна работа, производството на тухлена конструкция съгласно горепосочената схема предвижда редица подготвителни стъпки. Ще трябва да купите висококачествен строителен материал и да подготвите за него подходящо решение за свързващо вещество. В допълнение, определено ще трябва да купите редица инструменти и аксесоари:

 • мистрия (в противен случай се нарича мистрия);
 • чук;
 • фугиране;
 • shvabrovka;
 • отвеса;
 • равнище;
 • квадрат;
мистрия
чук
фантазия
лот
ниво
лакът
 • мозък;
 • poryadovkoy;
 • лента мярка;
 • правилото;
 • махалото.

Преди да започнете инсталацията, ще трябва да се запознаете с редица нюанси (разгледайте ги по пример за изграждане на стени):

 • дебелината на определената зидария обикновено достига 380 мм (този параметър се състои от параметъра на широчината на една част, ширината на елемента, който го свързва и дебелината на шева);
 • ще бъде необходимо да обърнете специално внимание на правилното разположение на всеки ъгъл и лигирането на редовете;
 • за достатъчно добро свързване на 1,5 тухли, продукти с пълна дължина, половин тримесечие и три четвърти трябва да се използват;
 • Първо трябва да маркирате местоположението на първия ред (разбира се, след избора на инсталационната технология).
връв
Лента мярка
правило

опции дресинг

Обикновено майсторите се отнасят към тези видове превръзки:

 • единичен ред (или верига);
 • Multilane.

Просто разпознаване на единична лигация. Когато той се редува тиквови и лъжица редове от външната страна на планираната база (ако е стена). В този случай няма да са необходими големи тухли в големи количества.

Мултилигирането се извършва по следния начин:

 • началният ред е изложен "лъжица";
 • втората е обратното;
 • 3,4,5,6 реда редецови лъжици с куп бримки на половин бала.
многопластова Превръзката
Верижен дресинг

Зоните на зидарията

Ъгловете са основата за изграждането на такива тухлени конструкции като стени. Дори малки недостатъци в оформлението тук могат да доведат до сериозно нарушение на геометрията. Поради това капацитетът на носещата конструкция може значително да бъде намален.

Имайте предвид, че инсталирането на ъглите пред оформлението на стените себе си с около 3-4 реда.

Това е необходимо, за да може да се инсталират поръчки и е възможно да се опъне специален кабел между тях. Това ще помогне да се следи равномерността на редовете в процеса на оформяне. Технологията за показване на 1,5 тухли е сложна в сравнение с техниката в 1 блок.Това се обяснява с факта, че в първия случай ще е необходимо да се използват строителни материали с различни формати (четири, три и половина са означени).

Зидарски работи

Първо, трябва да водоустойчива основата, като върху нея листа покривни материали. След това, използвайки нивото на строителството в ъглите на бъдещата конструкция, зидарията се прави на няколко реда. Върху тях ще бъдат прикрепени ъглови конфигурации със специални скоби. По поръчката ще трябва да опънете специален кабел. Препоръчва се той да бъде позициониран на всеки 5 метра. Ако дължината между конструираните ъгли е по-значима, тогава, за да се избегне разтягане на дантела, в средата е поставен фар тухли. След това е възможно да се пристъпи към подреждането на тухлени редици.

Използвайки мистрия, разстилайте подготвената композиция от зидария. Стъпка от ръба на стената трябва да бъде около 20 мм. Ако шевът се напълни изцяло, тогава не повече от 10-15 mm. Дебелината на резервоара трябва да се поддържа в диапазона от 25-30 mm. Въз основа на последователността на решението, шевовете ще бъдат 10-12 mm.

Техники за зидария

Има три вида тухли, които се поставят в 1,5 тухли. Опознайте ги.

 • Хайде. Този метод на полагане на тухли се препоръчва да започнете, ако работите с твърд свързващ продукт. В същото време, шевовете се изсипват изцяло и се извършва свързването им. На вертикалата на блока, доставен преди това, останалата част от разтвора се натиска с мистрия. След това поставете следващата тухла, която трябва да бъде натиснат върху мистрия. Келму трябва да получи рязко. Положеният детайл е разстроен.
 • Vprisyk. Посоченият метод е подходящ при работа с пластмасов състав. В този случай тухла е леко наклонена, тя докосва сложеното решение с една от лицата, напредва го към частта, фиксирана преди това, и го обсажда.
 • Пипа с подстриган. Тази технология се различава от гореизложеното само с това, че свързващото вещество трябва да се полага на малко разстояние от ръба на стената. Решението, което е извън рамките на ставите, след това се отстранява с мистрия.

Форми 1.5 блок може да се направи с изолация. Той е просто прикрепен към носещата стена с допълнителна мазилка.

Vprizhim
Vprisyk
Vprisyk с подстригване

Съвети и трикове

Използвайте съветите и препоръките на експертите.

 • Ако се съмнявате в способностите си, тогава експертите препоръчват да се доверите на полагането на ъгли,мостове (както и зони в пресечната точка на мостове) и такива детайли като полюси до масони с богат опит, тъй като тези елементи от тухлени структури обикновено са изключително важни компоненти на цялата структура като цяло.
 • Стенна ламарина с фиксирана изолация е допустима да завърши различни покрития. Мазилката може да бъде груб, след това завършена с тухлена облицовка или вентилирана фасада.
 • Когато се приготвя разтвор на свързващо вещество, трябва да се помни, че колкото повече цимент съдържа, толкова по-малко пластмаса ще се получи. Ако се страхувате да подготвите сами сместа, тогава е по-добре да купите вече готов продукт с постоянни пропорции. Трябва само да добави вода.
 • Ако зидарията в 1,5 блокчета ще бъде завършена със смес от гипс, тогава няма нужда да се свързват ставите в нея. Тази процедура също не е необходима, ако искате допълнително да допълвате полученото оформление с облицовъчни тухли.
 • На всеки етап от строителните работи използвайте нивото на сградата. Не забравяйте, че всички редове и основи трябва да са колкото е възможно по-равномерни и правилни.

Тухлата "в една и половина тухли" е показана във видеото по-долу.

Коментари
 автор
Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

Входно антре

Всекидневна

спалня