Дизайн кухня-хол от 30 квадратни метра. m: опции за планиране и зониране

Напоследък все повече хора комбинират няколко стаи. Целта на подобна манипулация е желанието да се създаде просторна стая, вместо да се срутва в малки помещения. Най-популярният вариант е да комбинирате кухнята и хола. Но как да подредим това пространство така, че да е удобно и красиво? Ще отговорим на този въпрос днес.

Удобства в стаите

Основната характеристика на това оформление е необходимостта да се обедини стилистично две напълно различни функционални стаи. Това е основната трудност.

Площта от 30 квадратни метра ви позволява да поставите всичко, от което се нуждаете. Можете лесно да оборудвате напълно оборудвана кухня, трапезария и зона за отдих. В повечето случаи това е достатъчно.Не трябва да претоварвате кухненския хол с допълнителни функции (и мебели).

Ако имате студио апартамент и залата служи като спалня, по-добре е да се даде предпочитание на конвертируем диван или легло-трансформатор. Има много модификации на последното. Например, тя може да се издигне и да стане част от стената или да се превърне в килер.

При това специално оформление не свършва там. Опитвайки се да създадете уют на площ от 30 квадратчета, помислете за следните точки.

 • Unity. Съчетавайки две напълно различни стаи в едно, е необходимо да се вземе предвид индивидуалността на всеки, но в същото време да се създаде едно пространство с обща тема. Помощ в това може да бъде довършителни материали. Използвайте различни нюанси от същия цвят или изпълнете избрания тон в различни текстури. Това ще създаде усещане за единство, но ще ви позволи да идентифицирате зони.
 • Функционалност. Не забравяйте, че на първо място, дневната и кухнята трябва да запазят първоначалната си цел. Уверете се, че залата е удобна за почивка след труден ден у дома, а в кухнята е приятно да приготвяте вкусна вечеря за цялото семейство.
 • Броят на хората в семейството. Ще инсталирате голяма маса за хранене или ще имате достатъчно брояч в зависимост от броя на членовете на семейството. За бакалавър апартамент е подходящ вторият вариант. Семейство с три деца не може да направи без пълна трапезария. Това правило трябва да се прилага и за броя на местата в зоната за отдих, тъй като вечер всички ще искат да се отпуснат, докато гледат филм, седнат удобно на дивана.
 • За кого е предназначен. В дизайна на интериора трябва да се вземат предвид индивидуалните характеристики на наемателите. По-възрастните двойки са по-комфортни с класическите версии на мебелите и завършва, а младият човек ще се интересува от експериментирането и създаването на истински арт обект или високотехнологичен комплекс.
 • Необходимо оборудване. Не забравяйте да оборудвате кухненския хол с всичко, от което се нуждаете. Задължително изискване е наличието на добра изгорели газове. В противен случай, всички миризми ще се издигат около стаята за дълго време. Но телевизора може да купи само един, но с голям екран. Поставете го в хола, но и хората в кухнята могат да го видят. Затова спестявате закупуването на допълнителен телевизор в кухнята.

Стил избор

Избирайки опциите за стилистичен дизайн на кухнята, трябва да разгледате приемливостта на избраната посока за двете помещения.

таванско помещение

Днес тя е на върха на популярността. Изглежда толкова лесно да се остави тухлена стена и да не се справяте с нея. Но трудността се крие във факта, че интериорът не изглежда така, сякаш строителите го бяха хвърлили наполовина. Ако не сте сигурни, че можете сами да го направите, свържете се с дизайнера за помощ. Но не оставяйте повърхността без каквото и да е лечение (това ще бъде грозно), те трябва да бъдат третирани с най-малко елементарен грунд.

И ако изберете този стил, тогава го подкрепяйте дори и в малки неща.

класически

Ако смятате, че класиците са скучни, а не за вас, погледнете по-отблизо такава възможност като неокласицизма. Този стил отличава модерността, като зачита традициите. Това е един от най-практичните начини да направите апартамента си стилен и уникален.

Приятно е да се намирате в такава атмосфера, всичко е ясно, просто и сбито.

Прованс

Сложните млади дами със сигурност ще харесат този изискан френски стил. Деликатните нюанси и гладките извити линии ще създадат атмосфера на лекота и шик.Създаването на такъв интериор не е само от финансова гледна точка. Естествено дърво, скъпи тъкани с цветни или шарени отпечатъци - всичко това ще ви струва много пари.

Ако искате да спасите, може да не получите тайнствената атмосфера и настроението на флирта. По-скоро ще прилича на добра фалшива.

Държава музика

След като спечели широка популярност на Запад, този стил отдавна спечели сърцата на нашите съграждани. Той има както домашен комфорт, така и функционалност и собствен интерес. Особено важно е дървото. Намира своето място в декорацията и в мебели. Визитната картичка са плетени мебели и фронтове за шкафове, направени в техниката на щайгите.

минимализъм

И сложен, и прост стил в същото време. Неговата задача е да затрупа пространството колкото е възможно по-малко (ползата от 30 кв. Метра е достатъчно за всичко) и да не губи функционалност. За тази цел дизайнерите често предлагат мебелни трансформатори, скрити предмети и двойна цел на една и съща позиция. Помислете как можете да се отървете от излишъка, като същевременно поддържате функционалност и дизайн.

Например, шкафовете и стелажите в апартамента могат да бъдат заменени от една гардеробна.

Високи технологии

При произнасянето на това име се появяват интериори с метални елементи, гладка сребърна или черна повърхност. Но дори този брутален стил може да бъде мек и удобен. Основното е да се следват основните му правила - липсата на банални декоративни елементи (вази, рамки, фигурки и др.). Опитайте се да създадете високотехнологично пространство в собствения си дом, не се забърквайте с най-новите разработки на инженери и ще разберете колко е удобно и практично.

Ecostyle

Не е необходимо да бъдете член на Зеления мир да обичате този стил. Естествени материали, едноцветно покритие в ярки цветове и интимност с природата - това са основните критерии за този стил. Добавете в дизайна на стените или пода естествен камък, не забравяйте за растенията.

Нека тя да бъде много интересни или екзотични екземпляри, а не здравец, който през целия ми живот стои с баба ми на прозореца.

райониране

Разработвайки интериорния проект, дизайнерите обръщат голямо внимание не само на общите и стилните и довършителни материали, но и на зонирането на пространството. Това ви позволява да превърнете общата стая в мултифункционално пространство, в което всеки обект и зона има своето място. За тези цели те използват техниките по-долу.

 • Бар брояч. Поставяйки го на границата между кухнята и хола, ясно определяте тези райони. Същевременно единството ще бъде запазено. Тя може да изпълни ролята на работна повърхност, бар и маса за хранене.
 • Довършителни материали. Това е най-лесният и най-ефективният начин за идентифициране на различни области. Но трудността е да се намери перфектната комбинация от цветове, текстури и стил на различни начини за довършителни работи. Например, можете да използвате тапет в залата, боядисвайте стените в кухнята или използвайте идентични материали, но различни текстури и нюанси.
 • Подово покритие. Тази техника визуално ще отдели кухненския бокс. Необходимостта от използване на различни материали се дължи и на практическия компонент. В залата по-подходящ ламинат или паркет, както и за кухнята плочки или керамични плочки.
 • Осветление. Дизайнерите правят чудеса, използвайки различни осветителни сценарии. Опитайте се, когато планирате да предоставите опции за вечерно, дневно или спот осветление. Интересни интериори се получават с помощта на прожектори и LED осветление. Те подчертават необходимите елементи и създават атмосфера на мистерия и комфорт.
 • Дялове. Не би трябвало да изграждате масивна структура, защото не сте счупили стената за това. Ако искате да зоните пространството по този начин, дайте предимство на леките конструкции. Можете да използвате елементи от стъкло или тракер.

мебели

Въпреки цялото разнообразие от мебели, за кухнята и всекидневната, основните елементи са както следва.

 • Кухненски комплект. Когато го избирате и планирате, не забравяйте, че сега тя винаги ще бъде видима. Това не е просто офис пространство, където се приготвя храна, а визитна картичка на апартамента, заедно с продължението му - дневната.
 • Мека мебел. За уютни семейни вечери не можете да мислите за нищо по-хубаво от уютните дивани и фотьойли. В зависимост от броя на хората, осигурете място за всеки член на семейството.
 • Трапезария. Добра дървена маса и красиви столове ще бъдат обект на внимание. И какво може да бъде по-приятно, отколкото да се събере за вкусна гореща вечеря. Така че не изхвърляйте този елемент.
 • Работна площ. Можете да осигурите в дневната и бюрото, ако има такава нужда и вече няма място за поставяне.Но не използвайте трапезария за тази цел, тъй като това ще бъде неудобно поради изобилието от офис консумативи (лаптоп, скенер и др.).

Успешни примери за интериора

  Кухнята с площ от 30 квадратчета ви позволява да сърфирате във въображението. Тук можете да въплътите най-смелите и интересни идеи. Но преди да стигнете до бизнеса, направете грубо оформление и следвайте плана. В противен случай отделните елементи могат просто да "не се разминават" заедно. Представяме снимки на интелигентни решения, които съчетават както функционалност, така и естетика.

  Съвети за подобряване на кухнята - хол - в следващото видео.

  Коментари
   автор
  Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

  Входно антре

  Всекидневна

  спалня