Пяна блокове къщи: проекти и строителство

Един от най-популярните материали, използвани в модерното строителство на къщи, е пяната. Тя е избрана от много хора, които планират изграждането на едноетажна или многоетажна жилища.

Струва си да разгледате характеристиките, плюсовете и минусите на частните къщи, изградени от пяна блокове, както и някои интересни проекти на подобни сгради, за да се научите как да ги изградите със собствените си ръце.

Специални характеристики

Не е тайна, че пазарът на съвременни строителни материали има богат асортимент, от който можете да изберете правилните продукти за всеки бюджет. Много потребители днес предпочитат не само надеждни и издръжливи, но и евтини материали за изграждането на частни къщи. Всички изброени заявки се попълват от блокове от пяна.Те са добри, защото правят силни и силни конструкции, които не струват твърде много на господарите си.

Само по себе си блокът от пяна е строителен материал с ниско тегло. Благодарение на тази функция работата с него е доста лесна. В допълнение, пяните блокове се отличават със специална пореста структура, въпреки че последният фактор не може да се нарече положителен, тъй като влияе върху якостните характеристики на този материал.

Можете да изградите къща от блокове от пяна със собствените си ръце. В наше време подобни сгради са много често срещани, защото са евтини и са построени за кратко време. Някои майстори сравняват конструкцията на такава блок къща с конструкцията на дизайнера, защото те закрепват тези строителни материали без да използват специално решение и самите блокове са много леки и обемни.

Въпреки тези отличителни белези, за изграждането на къщи от пяна блокове трябва да направите ясни планове, какъвто е случаят с всяка друга ерекция. Само с добре разработен план можете да изградите наистина висококачествена, надеждна и сигурна сграда.

Много потребители се чудят какво отличава пяна блокове от всички известни gazoblokov. Трябва да се отбележи, че първите имат геометрия, по-ниска от газовите блокове. Процесът на формоване в касетите ви позволява да поддържате най-точните размери, ако фирмата е подходяща, но това е изключително рядко.

В повечето случаи блоковете от пяна се правят от малки производители. Големите инвеститори предпочитат да инвестират в високотехнологично оборудване за газобетон.

Поради дефекти, свързани с формата на пяна блокове, след изграждане на къщи, често има проблеми, подравняване на различни повърхности. Оставете полагането без тази промяна е невъзможно, защото това може да доведе до появата на студени "мостове". Въпреки тези нюанси пяна блокове все още са популярни материали в строителството. Те са избрани не само заради тяхната евтиност, но и защото могат да построят къща със свои ръце. Не е нужно да притежавате богат опит или специални знания. Необходимо е само да имате търпение, свободно време и добри инструкции, от които няма да можете да си тръгвате на никой етап от строителството.

Против и професионалисти

Къщите с пяна не са необичайни в наши дни. Те са на почти всяка улица. Популярността на такива ерекции се обяснява със следните положителни качества:

 • едно от основните предимства на пяна блокове е тяхната ниска топлинна проводимост, благодарение на тази характеристика, такива сгради са доста топло и уютно;
 • самите пяни блокове имат малко тегло, което ги отличава от много подобни материали, благодарение на това качество можете да изградите своя собствена къща с такива материали, без да се обръщате дори към помощници - всичко може да се направи сама;
 • поради ниското си тегло, къщите от пяна не дават твърде големи натоварвания на основите на основите;
 • пенобетонните къщи са шумоизолирани;
 • тези материали са доста обемни, така че къщите им са създадени за кратко време и без особени разходи за енергия;
 • друго важно предимство на къщите от блокове от пяна е, че те са евтини; приветства много потребители, които не са готови за прекалено сериозни разходи;
 • ако е необходимо, блоковете могат да се подават безпроблемно, което показва тяхното съответствие и лекота на работа; освен това, ако е необходимо, те могат да бъдат използвани за създаване на различни отвори, без да се навреди по никакъв начин на самата единица;
 • В повечето случаи блоковете от пяна са екологосъобразни, не увреждат здравето и не предизвикват алергични реакции; Разбира се, синтетични материали понякога се използват в производството им, което не може да се нарече абсолютно безопасно, но такива компоненти в блоковете съставляват по-малко от половината процент;
 • подобни конструкции могат да се похвалят с ниска хигроскопичност;
 • пяна блокове са трайни материали, от които се получават същите дълготрайни къщи;
 • подобни структури не се страхуват от огън, защото не са запалими и не поддържат изгарянето;
 • Много хора вярват, че блоковете с пяна само правят доста скучни и монотонни сгради, въпреки че в действителност това не е така; от този материал можете да построите къща във всеки стил, най-важното е да включите фантазията и да запазите необходимите умения;
 • такива структури не изискват декоративна украса; обикновено се прибягва, за да даде на структурата по-естетичен външен вид, но такива компоненти в този случай нямат особена функционална значимост.

Както можете да видите, има доста предимства за пяна блокиране на къщи. Ето защо те са толкова популярни в нашето време.Но не се ласкайте и не мислете, че такива конструкции са безупречни. Те имат редица негативни качества, които определено трябва да знаете, ако решите да построите блок от пенобетон на вашия сайт.

 • На първо място е много важно да се вземе предвид факта, че подобни сгради се свиват с 2-3 мм на 1 метър метър, така че може да се премине към интериора само за шест месеца или дори повече. Свиването в този случай се дължи на доста дълга реакция между отделните компоненти на разтвора от пенобетон.
 • Както бе споменато по-горе, блоковете от пяна имат структура с пори. Поради тази особеност, тези материали стават по-малко топлинно проводящи, монтажът на закопчалки в тях не е толкова лесно. Поради това, по време на строителните работи, занаятчиите трябва да натрупват специални крепежни елементи, предназначени специално за пенопласти.
 • Не е необходимо да се украсяват подобни блокови къщи, но без такова добавяне ерекцията може да не изглежда най-точна и естетическа. Тук е необходимо да се има предвид, че за такива основи е необходимо да се придобият специализирани бои и мазилки, предназначени специално за пенобетон.
 • Пяните блокове се нуждаят от подсилване.Арматурата трябва да се постави в местата на отворите. Освен това ще е необходимо подсилване на всеки 4-5 реда блокове. Ако не гарантирате изграждането на висококачествен подсилен колан, няма да можете да инсталирате надеждни подове и силна система от греди.
 • Модерният строителен пазар буквално е наводнен от фалшификации. Тъй като суровината за производство на пяна блокове е евтина, те често се правят занаятчийски. В резултат на тази работа се получават нискокачествени строителни материали, които не се препоръчват за изграждане на жилищна сграда.
 • Един от най-важните недостатъци на блоковите структури е, че блокът от пяна е доста крехък материал. Разбира се, поради това, е много по-лесно да се измъкнем и е лек, но не може да се похвали с добър носещ капацитет.
 • Ако искате да поставите къща от блокове от пяна, тогава трябва да имате предвид, че за това трябва да направите специални изчисления на натоварването на материалите. Ще бъде необходимо много внимателно и внимателно да се изчисли дебелината на стените и преградите, като се вземе предвид всеки товар. Стените в тези къщи са най-често построени с малка сигурност.
 • Къщите, изработени от материали с клетки, не могат да се похвалят със солиден и богат външен вид. За да се премахне този недостатък може само един правилен начин - да се използват висококачествени материали за довършителни работи.
 • За блокове от пенобетонни блокове е необходимо да се създадат основи на основата на основата на формоване. Тези конструкции позволяват да се изравнят не най-високите показатели за дълготрайност в завой, с който пенобетонът е характерен.
 • Както бе споменато по-рано, блоковете от пяна нямат идеална геометрия, като например същата аерокрет. Поради това всеки отделен детайл по време на строителството трябва да бъде разчленяван, което често отнема доста време.

От горното можем да заключим, че има много недостатъци в ерекцията на блока от пяна. Разбира се, много зависи от качеството на даден продукт. Не по-малко важно е умението на човека, който построи блокадата.

Ако се вземе решение за самостоятелно изграждане на такова жилище, трябва да се вземат предвид всички изброени недостатъци, за да се избегнат многобройните възможни проблеми и недостатъци.

Видове и избор на материал

Има няколко вида блокове пяна.Тези строителни материали могат да варират както в директната производствена технология, така и в основните характеристики.

Всички видове блокове от пяна са разделени на базата на следните параметри:

 1. разлика в плътността;
 2. върху каква технология се прави;
 3. кой метод на втвърдяване е приложен;
 4. върху специфичния дизайн на блока от пяна.

Според тяхното представяне тези строителни материали са разделени на няколко подтипа.

 • строителство, Тези видове пенобетонни блокове могат да издържат на впечатляващи товари. Често те се използват в изграждането на многоетажни сгради. Големите конструктивни обекти от блокове от пяна от структурен тип са допълнително изолирани, тъй като този материал се характеризира с висока топлопроводимост.
 • Топлоизолация, Подобни варианти на пяна блокове са фундаментално различни от структурни копия. Те не са термично проводящи. Благодарение на тази функция, дневните в къщата са напълно защитени от студа от улицата. Трябва обаче да се отбележи, че типовете топлоизолация на блоковете от пяна не могат да се похвалят с добри якостни характеристики.Поради тази причина, ако този материал се използва при изграждането на частна къща, той обикновено се използва като допълнителен слой, предназначен да подобри изолационните свойства.
 • Структурна изолация, Тези видове пяна блокове са универсални. Те съчетават повишена здравина и отлична топлоизолация. Тези материали са идеално пригодени за изграждане на тавани с носещи стени или конвенционални прегради. Често строителни и изолационни блокове се използват при изграждането на бани, малки сгради или жилищни сгради на един или два етажа.

Различават тези строителни материали и производствени технологии. В този случай, решаващата роля, играе от оборудването, което се използва в производството на пяна блокове.

 • ляти, Тези строителни материали имат "говорещо" име - в процеса на тяхното производство се използват специални формуляри, които имат допълнителни прегради в конструкцията си. Извършването на формовани блокове от пяна се счита за най-икономично, въпреки че има сериозен недостатък - размерите на получените блокове не са точно калибрирани.
 • Нарежете разновидности от блокове от пяна Направете специална готова смес от основния състав чрез нарязване на различни елементи с нишка от стомана. Отличителна черта на такива материали е, че те имат идеално гладки ъгли и също така имат достатъчна геометрична точност.

Пяна блокове са различни един от друг и техните проекти, които трябва да бъдат разгледани по-подробно.

 • стена, Тези видове материали са най-популярните и търсени. Те са в голямо търсене. Блоковете от стени от пяна се използват в крайградското строителство и можем да говорим не само за жилищни сгради, но и за всякакви жилищни сгради. Свойствата и характеристиките на блоковете за стени позволяват използването им както в жилищното, така и в икономическото строителство.
 • За дялове, Има пяна блокове, предназначени за изграждане на прегради. Те се отличават с малка дебелина - 100-150 мм. Те са отлични материали за изграждането на силни и сравнително надеждни вътрешни прегради в къщата. Основната отличителна черта на тези блокове е, че те са много лесно подрязани, ако е необходимо.Поради това качество, от материалите на тази модификация, майсторите изпълняват много оригинални фигурни прегради или елегантни широки отвори с арки.
 • Специална цел, За производството на специални тави най-често използваните специални пяна блокове. В тези тави по време на строителството обикновено се полага армировка.
 • подсилена, Тези материали са конструкции, изработени от пяна блок, подсилен със здрава стоманена рамка. Като правило, подсилените видове блокове се използват като джъмпери вместо класическите варианти на стоманобетон.
 • обичай, Днес на пазара на строителни материали има специални блокове от пяна с нестандартно модифициране. Ако е необходимо, различни производители произвеждат нестандартни копия, за да поръчат на клиентите.

  Всички видове пяна блокове са разделени на следните видове:

  1. автоклава - претърпяват процес на сушене в автоклав;
  2. neavtoklavnogo - сухи при стандартни условия или в специални камери за пара.

  Когато избирате подходящ пяна за изграждане на къща, трябва да разгледате няколко важни критерия.

  • Плътност материала.Специфичната цел на един или друг блок пяна директно зависи от този параметър. По този начин конструктивните части имат плътност от 1000-1200 кг / м³, конструктивни и изолационни - 600-900 кг / м3 и топлоизолационни - 300-500 кг / м³.
  • Сорт блок, Има класически опции, блокове с кухини и блокове от пяна Lego. Този тип значително улеснява инсталационната работа.
  • Клас и категория блок пяна, Ако възнамерявате да довършите къщата на блок, тогава е допустимо да купите пяна блокове от абсолютно всяка категория. Вторият сорт е различен от първия с това, че няма дефекти. Разликите в геометричните размери се компенсират от размера на шевовете. Изборът на отделни блокове обаче може да "удължи" времето на работа, както и консумацията на лепилни средства. Поради тази причина експертите препоръчват да се купуват по-качествени първокласни материали.
  • Блокове от третия клас имат по-сериозни щети. Освен това тяхната порьозна структура може да има определени отклонения. Не се препоръчва закупуването на този вид материал за изграждането на жилищна сграда.
  • Размер на порите, Струва си да се обърне внимание на размера на порите на блоковете пяна.Колкото по-големи са те, толкова по-високи са топлоизолационните свойства на материалите, но тяхната якост ще бъде по-ниска.
  • Условия за поставяне и съхранение, При условия на висока влажност пяната не е сериозно засегната, за разлика от бетонния бетон. Въпреки това някои от неговите характеристики все още са намалени в тази настройка.
  • Цветен блок, Струва си да се обърне внимание на блоковете с цветни пяна. Цветът трябва да бъде равномерно и равномерно из цялата част. Колкото по-лек е материалът, толкова по-малко цимент присъства в него.

  дизайн

  От пяна блокове можете да построите къщи от абсолютно всички модификации. Могат да бъдат сгради с един или два етажа, с таван и мазе или с гараж.

  Трябва да разгледате няколко привлекателни готови проекта на пяна блок частни къщи с различни дизайни и оформления.

  Къща с площ от 86 квадратни метра. m

  За стенния материал можете да използвате комбинация от блок пяна и газов блок. Като завършек качествената тухла ще бъде отлична възможност. В ролята на подове е допустимо използването на дървени греди. Такава структура може да има правилната квадратна форма и един етаж. На задната врата е изградена малка веранда.

  Вътре в къщата основният площад трябва да бъде отделен под просторната всекидневна, съчетана с кухня. Тази зона трябва да бъде разделена от стена, зад която ще има две спални, допълнително разделени от преграда. Преди втората спалня има място за баня, а след нея ще бъде възможно да се построи още една спалня (в ъгъла на сградата).

  Всички изброени стаи трябва да оборудват малка зала, точно пред която има достатъчно място за котелно, складово помещение и малък вестибюл.

  Завършването на такъв чист покрив, покрит с керемиди.

  Двуетажна къща 6х6 м

  Атрактивна двуетажна селска къща с размери 6х6 м може да бъде построена от пясъчния блок. Жилищната площ в такава конструкция ще бъде около 40-60 м². На първия етаж трябва да има зала с стълбище горе (непосредствено след входната врата), баня (точно зад коридора), а останалото пространство трябва да бъде разпределено в широка всекидневна в комбинация с кухня. На втория етаж зад преградата вдясно от залата се намира малко, но удобно гардеробно помещение. Останалата половина на пода трябва да бъде разделена на две отделни спални.

  За външната страна на такава ерекция е позволено да се използва декоративен камък или тухла и да се постави гъвкава плочка върху покрива на сложна структура.

  До входа на къщата може да доведе малка веранда с балдахин.

  Двуетажна къща от 200-300 квадратни метра. m

  От една страна на сградата трябва да се построи малка веранда с чист кремък на входа. На противоположната страна, на приземния етаж има тераса. Вътре в къщата непосредствено след верандата (срещу нас) трябва да се намира вестибюл, а вдясно от входа - котелното. Тази част от къщата ще бъде резервирана за отоплителни и водни системи. Пред вестибюла трябва да има територия за коридор, който да разделя останалото пространство на две половини: отдясно ще има спалня и килер със стълбище, а вляво - голяма всекидневна и кухня. Пространството в коридора може да бъде "затворено" с компактна баня и друга спалня отляво. Пред кухнята и трапезарията, разположени до дневната, ще изглежда страхотна тераса с площ от 12,8-13 квадратни метра.

  На втория етаж стълбището може да споделя баня и ъглова спалня и да отиде направо в залата.Тази зона ще споделя друга спалня вляво и втора баня вдясно. Останалата половина на втория етаж трябва да бъде поместена под две просторни спални помещения и малка съблекалня между тях. В условията на такъв втори етаж ще бъде възможно да се построят 2 балкона едновременно. Едната от тях с площ от 8.7 м2 ще намери своето място близо до ъгловата спалня вляво, а втората - малка тераса (5.7 м²) - в непосредствена близост до спалнята.

  За екстериора на такъв луксозен дом, можете да използвате праскова специална мазилка за пяна блокове. На покрива ще изглеждат много херпес зори на червено-кафяв оттенък, а долната част на къщата трябва да бъде украсена с декоративен камък.

  строителство

  Къща от блокове пяна може да бъде построена със собствените си ръце. За да направите това, е важно да се придържате към инструкциите и да не пренебрегвате нито един от етапите на работа. Струва си да се разгледа как правилно да се изгради къща от блокове пяна, вариращи от избора на фондацията до довършителните работи.

  Избиране на фондация

  За да бъде една блокова къща възможно най-надеждна и съвестна, тя трябва да бъде изградена на подходяща основа, която безопасно да носи тежестта си.Преди да се извърши изграждането на фондацията, ще бъде необходимо да се извърши геодезическа разбивка на осите на площадката, базирана на чертежите.

  Определянето на специфичния тип фундамент за блок къща, е необходимо да се вземе предвид нивото на подпочвените води в обекта, както и дълбочината на замръзване, специфичния вид на почвата и директното натоварванеда се произвеждат върху фондацията. В повечето случаи, когато собственикът изгражда къща самостоятелно, той пренебрегва дизайна, защото често струва доста пени. Ако нивото на подпочвените води и конкретният тип почви могат да бъдат определени само от вас, след завършване на кладенец от 2,5-3 м, препоръчително е да се повери точното изчисляване на натоварването върху основата, както и дълбочината на основата и нейния тип, на подходящите специалисти.

  Обикновено, ако нивото на подпочвените води е разположено на дълбочина, по-малка от 2 метра, се установява фундаментна плоча от монолитен тип. Ако зададената стойност надвишава размера от 2 метра, нивото на замръзване на почвата не достига 1 метър, а почвата е слабо изригващо или обикновено неразрешено, тогава можете да изградите основата на малка вертикална лента. Дори неопитен майстор ще може да подготви такава конструкция.

  Инструкции стъпка по стъпка за инсталирането на основата трябва да се имат предвид при пример за лентова структура.

  1. За да направите правилното маркиране, изкопайте изкопа с необходимата ширина и дълбочина. В дъното е поставена "възглавница" с дебелина 15-20 см.
  2. След това направете кофраж от дъски. Дебелината им трябва да бъде приблизително 5 см. Трябва да се закрепят подпорите, поддържайки разстояние от 1 метър. Това е необходимо, така че бетонът да не води до деформация на получената структура.
  3. Като направите кофраж, можете да направите инсталацията на армировката. Преди да се извърши бетониране, плоскостите се навлажняват с вода и след това постепенно се полагат бетон с компактор за всеки слой чрез вибриране.
  4. След като приключи тези работи, основата трябва да бъде затворена с кърпа или дървени стърготини. В суровото си състояние трябва да остарее, за да се избегне напукване.
  5. След това можете да демонтирате кофража и да отидете на хидроизолационни работи. Те са длъжни да спасят основата от разрушителния ефект на подземните води и всякакви валежи. Хидроизолационните покрития трябва да се нанасят върху всички външни повърхности, като се използват различни методи и материали.

  След като завършихте всички тези работи, трябва да планирате конкретно оформление на района около къщата с осигуряването на отводняване от сградата. След 28 дни основната конструкция може да започне да се зарежда и да се пристъпи към изграждането на стени.

  Изграждаме стени

  Когато основата окончателно се укрепи и придобие необходимата сила, можете да продължите към изграждането на стените.

  Този процес включва няколко стъпки.

  • Преди полагане на първия ред пяна блокове, трябва да се уверите, че основата е хоризонтална с ниво. Всички отклонения не трябва да надвишават 30 мм.
  • Необходимо е да се постави циментово-пясъчен разтвор със слой от 1-2 см, след което да се положи върху него хидроизолационен материал в ролка. Препоръчително е да го направите с леко припокриване (около 15 см).
  • Това е последвано от много сериозна работа - това е поставянето на първия ред външни стени. Трябва да се има предвид, че блоковете с пяна трябва да бъдат инсталирани само според проекта, тъй като всички следващи редове ще зависят от първия.
  • Първо, блоковете трябва да се поставят в ъглите на циментово-пясъчната смес. Горната част на материалите трябва да бъде проверена на ниво, те трябва да са строго хоризонтални.
  • Между детайлите в ъглите е необходимо да разтегнете специалния кабел. По отношение на това трябва да се поставят междинни блокове.
  • Ако имате нужда от блок, който има нестандартни параметри на размерите, то трябва да бъде подаден. За това можете да използвате резачка.
  • Възможно е да се извърши полагане на втория ред след няколко часа, когато решението на първия ред е фиксирано. Блокове се поставят и от ъглите и след това запълват празнините между тях.
  • Всяко ново ниво се оформя с превръзка на предишното до дълбочина от най-малко 100 mm. Необходимо е да премахнете всякаква мръсотия с четка.
  • Връзката на вътрешните стени към външните стени трябва да се извършва с лигиране.
  • За да поставите дялове, прилагайте специални връзки, подредени в шевовете. Единият край на котвата се поставя в стената, а другият край между пяновите блокове на преградата. Необходимо е да се създадат специални гъвкави връзки на всеки 2 реда блок зидария.
  • За по-нататъшно укрепване на стените и осигуряване на стабилност, е необходимо да се укрепи. Необходимо е да се положи армировката в кухините, които се намират в строителния материал, които са предварително изработени с помощта на стенна касета.
  • За организиране на джъмпери над прозорците и вратите се използват готови конструкции с подходящи размери. Струва си да се обърне внимание на областта на подкрепа и монтаж точност. За да направите всичко ясно, джъмперът трябва да бъде изхвърлен с гумен чук. Ако дължината му е по-голяма от 125 см, трябва да се използват допълнителни опорни части, които да го поддържат.
  • Ако къщата има повече от един етаж, тогава трябва да обърнете специално внимание на подреждането на вътрешните тавани. Не поставяйте плочи директно върху блокове от пяна. За да направите това, изсипете монолитен подсилен пояс от бетон върху блоковите основи. На такава равнина и ще бъдат положени плочи.
  • Подсиленият колан ще свърже носещите конструкции около периметъра и ще бъде отговорен за еднаквото натоварване по стените. Размерите на Armopoyas обикновено са стандартни: височината е 200 мм, а широчината - 300 мм.
  • Когато бетоновият разтвор в усиления колан се втвърди, върху него се полагат плочи.
  • Вторият етаж трябва да бъде направен по същия начин като стените на първия. Всички нередности трябва да бъдат премахнати с ренде. Отстранете излишното лепило със шпатула и покрийте всички пролуки с фуги.
  • Що се отнася до таванското помещение, то трябва да бъде направено по същия начин, както между двете помещения. Разбира се, можете да изградите структура с греди. Те могат да бъдат направени от метал или дърво.

  Покривна инсталация

  Поставяйки стените, можете да продължите към производството на покрива. Такава конструкция може да има един наклон, две склонове, да бъде бедро или мансарда.

  За да се оборудва с качествен покривен блок, къщата трябва да бъде в следния ред:

  1. като първо се монтират елементи като покривни греди;
  2. след това е необходимо да се пристъпи към проектирането на ламелата и контра-решетката;
  3. следващата е работата, свързана с полагането на изолация;
  4. следващата стъпка ще бъде полагане на покриви, чийто диапазон е днес повече от всякога; Материали като херпес зостер, представени в различни цветове, метални керемиди, стоманени покриви или леки покрития в ролки, са особено популярни в днешно време.

  След като сте завършили всички тези работи, можете безопасно да пристъпите към финалната фаза - завършване на къщата.

  украса

  Необходимо е да се извърши вътрешното украсяване на блока от пяна, като се вземат предвид някои особености и нюанси, свързани с тези сгради.На първо място, трябва да се помни, че в такива сгради не се препоръчва да се обърнат към т. Нар. Влажни работи. Това се дължи на факта, че абсорбцията на вода от блокове от пяна не трябва да надвишава 12% от първоначалния действителен обем. Поради това е доста проблематично да се покрият блоковите стени със смес от гипс. Препоръчва се да се закупят висококачествени материали за довършителни работи, които са специално проектирани по такива причини или да се обръщат към завършване на рамкова основа.

  За тази цел най-добре са следните опции:

  1. пластмасови / PVC панели;
  2. листове от гипсокартон - специфичният вид на този материал ще зависи от стаята, в която ще бъде инсталирана, например за кухня или баня, трябва да закупите влагоустойчиви листове от гипсокартон;
  3. листове от гипсови влакна.

  Всички горепосочени материали са инсталирани на предварително подготвени рамки. Те са направени от метални водачи или от дървени пръти. Повърхностите от гипсовите и гипсовите влакна след завършване на монтажа трябва допълнително да бъдат покрити с висококачествена шпакловка.След това можете да пристъпите към дизайнерски декоративни покрития, като тапети, боя или гипс.

  Освен това, в помещения, в които ще се увеличи нивото на влажност, стените трябва да бъдат правилно paroizolirovat, Необходимо е излишната течност и влага да не се натрупват в блоковете на пяната, защото с течение на времето това може да доведе до тяхното унищожаване и повреда. Така че при условията на една и съща баня, на стените е предварително инсталирана парна бариера, като върху нея се поставя специална инфрачервена конструкция от гипсови влакна, върху която може да се залепят плочките.

  Необходимо е довършването на блоковата къща да бъде много отговорно. Няма нужда да се скъсява качеството и подходящите материали. Обикновена боя или мазилка за стени на блокове от пяна просто няма да работи., Така че, не само може да създадете естетически интериор, но и да навредите значително на строителните материали.

  препоръки

  Ако решите да си направите къща от пяна, Необходимо е не само да се разчита на инструкции стъпка по стъпка, но и да се вземат предвид някои препоръки от експерти, за да не се срещнат често срещаните грешки на повечето капитани.

  • Трябва да се има предвид, че основата трябва да бъде направена не само под външните, но и под вътрешните стени.
  • Стените на основата могат да бъдат изолирани с различни материали. Повечето съвременни домашни майстори предпочитат евтина пяна.
  • В процеса на полагане на първите и следващите редове блокове от пяна не трябва да забравяте, че трябва да оставите отворите, необходими за бъдещата инсталация на панели и прозорци на врати.
  • Не пренебрегвайте подсилването на отворите на вратите и прозорците. Това трябва да се извършва както отгоре, така и отдолу. Над портата трябва да направите скок. Процедурата е една и съща и в двата случая.
  • Ако пяна блокове, които искате да купите за изграждане на частна къща, имат хетерогенни цвят, това може да означава, че те са направени с нарушаване на технологията. Например, материалите могат да бъдат изсушени по бърз начин, което е грубо нарушение. Такива продукти е по-добре да не купуват.
  • Въз основа на техния опит, много собственици на частни къщи съветват да не отнемат изкопаната почва - тя може да се побере в подреждането на градината.
  • Строителни и монтажни работи, ние трябва да помним, че бетонът в процес на сушене не трябва да се оставя на пряка слънчева светлина. Освен това, от време на време ще трябва да се навлажнява. В противен случай може да се счупи.
  • Ако по време на изграждането на покрива или в довършителните работи на дървените части се използват вътре къщата на блок, те се препоръчва за лечение със специални защитни средства - антисептици. Без такива композиции от естествени материали може да започне да гние и се рушат, или да се превърне в "дом" за дървесни паразити, да се отървем от тях - не е лесна задача.
  • Експертите не препоръчват изграждането на къщи с мазета или подземни етажи. Това се дължи на факта, че такива помещения често са наводнени. Собствениците ще трябва да похарчат много за хидроизолационни материали и дренаж.
  • По-горе споменахме, че в съвременния пазар на строителни материали има твърде много фалшиви и нискокачествени пяна блокове. За да се уверите, че продуктът - това не е фалшива, че е необходимо да се обърне внимание на неговата опаковка - кутии трябва да бъдат опаковани в пластмасово фолио, което ги предпазва от външни влияния, влага и влажност.Освен това материалите трябва да бъдат палетизирани и етикетирани с посочената информация за тяхната плътност, категория и допуснати грешки в размерите.
  • Появата на недовършени блокове от пяна е доста монотонен и не е най-атрактивен. За да се съживи структурата, струва си да се използват външни материали като тухли, декоративни или естествени камъни, сайдинг.
  • Полагането на блокове от пяна се препоръчва с използването на специално лепило. Тя трябва да бъде избрана в зависимост от специфичния вид на строителния материал. Разбира се, вместо лепило можете да използвате смес от цимент и пясък, въпреки че в много отношения е по-ниска от първата, тъй като образува студени "мостове" в къщата.

  Отзиви

  Повечето отзиви за блокове от пяна са положителни. Хората харесват не само ниска цена и надеждност, но и лекотата на самостоятелно издигането на такива сгради. Някои потребители бяха изненадани колко лесно и бързо се справят с всички строителни работи. Според някои от тях "стените на къщата са се увеличили със скокове", което показва безпроблемната инсталация и скоростта.

  Много хора бяха доволни от факта, че самият пяна блок е универсален материал. Много го използват за изграждането на малки частни къщи и вили, както и за вили с различни размери. Подобно на собствениците на жилища и факта, че къщите на блока от пяна през годините не започват да се разпадат и се сриват, дори ако стената да инсталирате различни крепежни елементи, като например котва.

  За основните нюанси на изграждането на къща от пяна блокове, вижте видеото по-долу.

  Коментари
   автор
  Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

  Входно антре

  Всекидневна

  спалня