Правила за изграждане на разширение на къщата на бара

Дървени частни къщи стават все по-популярни и търсени. Те са подходящи за удобно и уютно и най-важното, екологично чист живот в страната. Най-популярни са дървени къщи. Но понякога районът на къщата става недостатъчен.

Разширяването на частния дом е евтино, естетическо и достъпно решение. Помислете за правилата за изграждане на такива структури, характеристики и необходимите съвети.

Специални характеристики

Живеенето в частна къща има редица предимства, една от които е възможността да се разширява жизненото пространство по всяко време чрез изграждане на разширение. Може да срещнете нуждата от изграждане на такова разширение, ако сте загубили жизнено пространство, когато сте закупили или построили къща.

Като цяло разширението от бара се издига, като се вземат предвид определени правила, технологии и умения, които трябва да бъдат притежавани, за да може да се изгради. Сред конструктивните особености на такава конструкция могат да се разграничат два варианта: стени на рамки или рамки.

Предимството на разширението е, че за такава конструкция ще трябва да построите само три стени, тъй като четвъртата стена ще бъде вашата къща. Всеки материал може да се използва, било то тухла, дърво или нещо друго.

Трябва да сте наясно с такива характеристики на всеки нов дом, като свиване. Това е причината за свързването на старите и новите сгради. След свиването обикновено се извършва по-добро фиксиране. Свиването се наблюдава в нови жилища и сгради за една година или дори повече. Поради това интериорното табло се задейства по-късно.

Свързването на двете части на къщата може да се осъществи чрез металната скоба.

Дограмата се извършва през зимата, за да се намали времето за свиване. За да се затопли такава стая е необходимо отвътре. Дървените конструкции се обработват с противопожарни средства и други специални препарати, които предпазват от влага, вредни насекоми и други неприятни обстоятелства.

Но тя също така трябва да определи как ще се присъедините към къщата и вашето разширение между тях.Често те са просто отделени един от друг чрез подвижна и дишаща разширяваща става, която е необходима за свиване и гарантира наличието на цели стени на вашето разширение.

На места, където се свързва дървесината и тухлите, ще трябва да направите хидроизолация. И за да се справите с течението, ще ви трябва мобилни уплътнения между дървената и тухлена повърхност на стените.

материали

Първо трябва да решите какъв материал ще бъде използван, тъй като той определя цената и дълготрайността на вашата сграда.

Една от възможностите е да се използва дървен лъч. И също така такива сгради не може да направи без използването на тухли, газобетон, пяна блокове, както и ПДЧ или OSB. Разширение се изгражда в зависимост от вида стандартна конструкция на къща от профилирана бара или друг материал.

Сред предимствата на дървения материал могат да бъдат идентифицирани няколко фактора.

Това, разбира се, ниска топлопроводимост и гладка повърхност на стените. Такова разширение е лесно ремонтирано и завършено сама. Не се формират деформации и пукнатини.

Малката тежест на разширението позволява използването на по-прости изпълнения от и евтина база.Друга особеност на такова разширяване на естетическия външен вид. Освен това материалът е безопасен за околната среда.

Дървеният материал, използван като материал, може да бъде профилиран или залепен.

  • Профилирана дървесина. Удобен материал. По време на монтажа, всеки следващ елемент е монтиран в профила на връщане на предишния лъч. Получената конструкция е много издръжлива. Тясното прилепване на частите е основното предимство на този тип.
  • Лепило от ламиниран дървен материал. По-модерен материал. Той преминава принудително сушене и обработка на високо прецизно оборудване. След това продуктът се обработва. Високата якост на геометрията прави този материал скъп и с високо качество.

проекти

Разширението на дървения материал може да се намира от двете страни на къщата, стига да изглежда хармонично спрямо общия фон и да не блокира прозорците на други сгради.

При изграждането на разширение трябва да започнете с план за бъдещата структура. Необходимо е да се вземат предвид редица важни фактори.

  • Първата е предназначението на бъдещите помещения (веранда или таван, гараж, салон, работилница или складово помещение, тоалетна или баня).До голяма степен зависи от него, а именно: какви строителни материали ще бъдат използвани и колко отвори за прозорци ще бъдат във вашето разширение. Както и допълнителна конструкция може да има както отделен вход, така и връзка с основната къща. Бъдещата ви пристройка към къщата може да бъде с напълно различни размери, например 4x9 или 6x9 метра. Но стандартният размер на дървесината е 100x150 милиметра.
  • Вторият е наличието на комунални услуги на мястото на бъдещото строителство, т.е. канализация, водоснабдяване, газ и др. Те трябва да разполагат със свободен достъп по време и след изграждането.
  • Трето - избор на материал за строителство. Много важен момент. В края на краищата, материалът, от който ще изградите разширение, значително влияе върху неговата цена и дълготрайност.

Трябва да вземете решение за формата на разширението. Можете да използвате както стени на рамката, така и твърди безгредова от камък или дърво. Не можете да забравите за подовете, района, наличието на свободна земя, както и други характеристики на вашия дом.

Рамковата конструкция ви позволява да получите надеждна сграда, която не е ужасно потъваща в почвата.Такава сграда тихо поддържа втория етаж на себе си и също така има отлична топлоустойчивост.

Как да прикрепите собствените си ръце?

Изграждането на всяка сграда започва с основата. Въз основа на това ние първо разглеждаме процеса и технологията на изграждането на фондацията. Трябва да се подчертае, че в основата и разширението тя трябва да бъде същата в конструктивната си принадлежност.

Необходимо е да знаете за основата на вашия дом следните критерии: размера и дълбочината на неговото възникване, както и използвания материал.

Трябва да се каже, че фондацията може да се полага през цялата година. Температурният фактор изобщо не се отразява на този процес. Основата може да бъде от няколко типа: монолитна, бетонна или стоманобетонна. След неговото изграждане е необходимо да се даде време, за да се установи в рамките на един месец, не по-малко.

Инсталацията се извършва на няколко етапа. Първо, ние определяме размера и дълбочината на основата. След това изкопаем канавка и я запълваме с пясъчна натрошена възглавница за 10-20 см. Монтираме кофража и сглобяваме рамка от армировка с пакет до основата на къщата. Накрая изсипваме бетон.

Необходимо е правилно да се изолира основата на удължението. За тази цел основата на основата се намазва с битумен мастик или течен каучук. След това се прикрепва слой стеклоизол или покривен филц. След като завършите работата, трябва да изчакате около три седмици, преди да започнете следващите етапи на строителството.

След това изграждаме стени. Ние ги затопляме и се присъединяваме заедно. Предимството на разширението е, че структурата изисква само три, а понякога дори две стени. Профилираната дървесина също трябва да се третира със средства, които увеличават хигроскопичността.

В самия край започваме да изграждаме покрив. Основните моменти тук ще бъдат следните: изграждаме греди, поставяме върху тях буци или твърди подови настилки и покриваме фронтоните. След това боядисваме стрехите и създаваме вятърни елементи.

След това монтираме покрива на покрива. В този случай ъгълът на наклон трябва да бъде направен така, че снегът да може свободно да се плъзне. Остава подът на устройството, подовите тавани и други довършителни работи.

Съвети

Ето някои много полезни и необходими съвети. При избора на вида на фундамента по-добре и по-лесно да се приложи инсталирането на основата пилота.За да направите това, е необходимо в тях да се пробиват отвори и задвижващи опори. В края на краищата, ако изграждате разширение под верандата, тогава такава основа ще бъде най-добрият избор. Тя ще бъде по-лесна и по-икономична от една пълноценна основа.

Трябва да се каже, че разширението за постоянно пребиваване е изградено от режеща дървесина с напречно сечение най-малко 200x200 мм, което е тежко и се свива.

Невъзможно е да не се отбележи, че за да се създаде проектна документация, би било по-добре да се търси помощ от специалисти в тази област. По този начин вашата документация ще бъде изпълнена правилно и точно.

За да изразходвате по-малко средства за разширението си, използвайте някои съвети. Купете строителни материали през зимата. Самоизливането на фондацията също ще избегне ненужните разходи.

Към дървената къща обикновено е прикрепено рамково дърво. Въпреки това, такова удължаване може да бъде направено и в къщата от тухли или пепел блок. След това се затопля и подрежда под основната къща. Трябва да се отбележи, че приставката ще бъде закрепена с метални конзоли или плочи, гвоздеи, винтове и конзоли.

След попълване на фондацията ще трябва да изчакате няколко седмици. След това продължете строителните работи.

Що се отнася до разширената връзка между стените, тя трябва да е подвижна. Това означава, че дърво, тухли и други подобни твърди материали не могат да се използват като уплътнение между стените.

Дървеният материал трябва да се закупи със съдържание на влага не повече от 12 процента и импрегнирано с различни антисептични средства.

Последният етап на строителството ще бъде документация. Напоследък това не създава трудности, ако сте изпълнили всички необходими строителни и експлоатационни стандарти. Регистрацията на всички документи в разширението може да отнеме около една година.

Красиви примери

Нека да разгледаме красивите и необичайни примери за разширения на вашия дом.

В този пример виждаме лятна открита веранда като продължение. Покривът на къщата и удължението са направени от същия материал. Разширението и къщата са изработени от дърво. Всичко има топъл светъл шоколадов цвят.

Тук виждаме вече затворена топла веранда с веранда като продължение на тухлената къща. Удължението е направено от дърво. С много прозорци. Цветът е червено-кафяв.Всичко изглежда много хубаво и скъпо.

Красиво и голямо разширение като коридор за къщата. Всичко се прави в един общ стил.

Някои от нюансите в изграждането на закрепване на дървен материал ви очакват във видеото по-долу.

Коментари
 автор
Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

Входно антре

Всекидневна

спалня