Как да направите рамка за удължаване на къщата?

 Как да направите рамка за удължаване на къщата?

Изграждането на разширение на рамката на частна къща е бърз и икономичен начин за увеличаване на площта на вашия дом. В наши дни структури от този тип започват да бъдат в голямо търсене, тъй като тяхното изграждане не изисква специални умения, а строителните материали могат да бъдат закупени от всеки магазин за строителни материали. Ако точно се придържате към конструктивната технология и правилно изчислявате всеки компонент на разширението, то ще служи за много години без да се налага извършването на големи ремонти.

Специални характеристики

Разширението до къщата има свои собствени характеристики, които зависят от предназначението й, тъй като кухнята, верандата, банята и допълнителната всекидневна имат различни изисквания. По-специално, разширяването на друго жилище може да бъде сравнено в сложност с изграждането на малка къща.

Съществуват специални изисквания за основата, термична защита на стени, под и таван. С изграждането на лятната тераса е много по-лесно, защото е лека ненагрявана структура, за изграждането на която няма нужда от силна основа. По принцип, дизайнът на терасата е ограничен до изграждането на стени, покрив и под. Въпреки че някои собственици предпочитат стъклена веранда. Основното нещо е, че разширението не трябва да се откроява от общия стил на къщата.

Проблеми възникват с кухнята и банята, особено когато водоснабдителната система към къщата вече е свързана и ще е необходимо да се извършват допълнителни комуникации към новоизградените помещения. Проблемите могат да започнат с отоплителната система. Трябва да обмислите комуникации за изграждането на фондацията, за да спестите пари и време в бъдеще.В най-лошия случай, трябва да екипирате или поне да определите изходните точки на водата и отоплителните тръби. Независимо от това, което ще бъде прикрепено към къщата, този процес включва такива стандартни стъпки като:

 • дизайн;
 • основна конструкция;
 • конструкцията на стената и нейната облицовка;
 • покривно устройство.

Оказва се, че разширяването на допълнителната стая към къщата със собствените си ръце не се различава от конструкцията на всяка друга структура. И силата на цялата структура ще се определя от качеството на фондацията.

проекти

Работи по инсталирането на допълнителни помещения под формата на приложение включва проектиране, избор на материали, изготвяне на прогнози, разпространение на комуникации, комуникационно устройство с къщата, подреждане на пространството.

Създаването на проект и чертеж, както и изчисляването на разширението за всяка къща (старо или ново строителство, дневник, лято, щит, тухла, дърво и др.) Започва след определянето на вида на сградата и размера.

На свой ред, когато избирате допълнителна стая, можете да изберете като: веранда, тераса, лятна кухня, хол, гараж, веранда, прозореца на залива и тенти.В същото време е важно да се предвиди състоянието на съседните стени и, ако е необходимо, да се заменят гнилостите. Трябва да се придържаме към един стил.

Размерите на удължението на рамката не трябва да надвишават 2/3 от площта на къщата. Например, площта на верандата, като правило, е приблизително 20% от площта на къщата. Основното нещо - не нарушавайте екстериора на фасадата. За промени в структурата на жилищна сграда е необходимо разрешение от Комитета по архитектура и градоустройство. Представени са всички необходими чертежи.

Трудно е да се използват готови стандартни проекти, тъй като трябва да се свържем със съществуващата структура на къщата и състоянието на почвата. Те се вземат като основа, правейки промени с различна степен на сложност в зависимост от нуждите на клиента, в резултат на което може да се получи извънредно решение.

Сграда за домашно кино

Изграждането на разширението на рамката може да се извърши сам, основно е да се следват съветите на специалистите по този въпрос. Веднъж готови за подробен проект за бъдещото строителство, можете да продължите строителството. Този процес включва няколко важни стъпки, които ще бъдат последвани от стъпка по стъпка.

Подготовка на площадката и леене в основата

Преди изграждането на рамката ще има нужда от основа. Той може да е лек, колонен или лента, но в повечето случаи, тъй като основата избира основа на лента от монолитен тип, която е най-надеждна и издръжлива.

За да създадете фондацията, трябва да извършвате действия като:

 • трябва да маркирате сюжета. В ъглите на бъдещата сграда трябва да карате с малки клечки, като ги свързвате с въже. Това ще ви позволи ясно да видите формата на бъдещата фондация;
 • е необходимо да се изкопае изкоп (канавка). Неговата дълбочина зависи от размерите на основата на основната къща. Широчината на проходите трябва да бъде 150-170 mm по-голяма от бъдещите удължителни стени;
 • дъното трябва да бъде покрито с фин чакъл или пясък с слой до 15 см, като внимателно се натиска надолу;
 • директно на възглавница от развалини или пясък, трябва да поставите слой хидроизолация;
 • на върха на хидроизолационния слой трябва да уредите армировъчна мрежа, за да увеличите якостта на бетона;
 • трябва да напълните слоя за армиране с 1/3 от бетоновия разтвор, изчакайте, докато хоросанът стане, и след това излейте друг разтвор на 1/2 от дълбочината на канавката;
 • кофражът трябва да бъде инсталиран.Като материал за създаване на форми за полагане на бетон можете да използвате дърво, метал, пластмаса или комбинация от тях;
 • е необходимо да излее горната част на основата и да изсъхне бетона. В зависимост от времето, това ще отнеме около 14 дни;
 • след като разтворът е напълно сух, си струва да се отстрани кофражът и да се извърши външна хидроизолация с гумен или покривен материал.

Важно: Основата на основната конструкция и приложението трябва да е обща, така че преди етапа на изливане на конкретното решение е необходимо да се определи методът за докинг. Ако конструкцията се извършва на нестабилни почви, например насипни или глинени, е необходимо да се даде известно време за свиване на основата.

Артикулацията на разширението на рамката с основната конструкция

Независимо от качеството на основата, поради разликата в големината на товара, от който къщата и разширението оказват влияние върху почвата, все още е вероятно те да се сменят с течение на времето. Ръководени от това, експертите не препоръчват твърд начин за придаване на разширение към основната къща.

По-рационално е да се използва кръстовището, което по принцип е подобно на типа гребен-гребен.За устройството си на стената на капиталостроенето трябва да поправите два лъча и между тях да поставите вертикален лъч, който е част от рамката на удължителната стена. Този метод на кръстовище ще създаде условия за изравняване на взаимните движения. Разбира се, възможно е да се използва метална рамка вместо дърво, в този случай всички вградени елементи също трябва да бъдат метални. В противен случай трябва да завъртите болтовете.

Стенна конструкция

След окончателното изравняване на повърхността на земната част можете да продължите с изграждането на стените на рамковото удължение. Те се основават на дървени прътове, обработени със защитни елементи.

Процесът на изграждане на стени е представен от следния алгоритъм:

 • трябва да направите долната тапицерия. Възможно е да се свързва дървен материал по няколко начина, но по-често те използват връзка под наклон или използват метода на полупансион. Затваряме кухините между бара и мазето с експандиран полистирол;
 • за да осигурите допълнителна здравина на ъгловите фуги трябва да бъдат закрепени с котви или щифтове. Към основата дървеният материал се фиксира в предварително направените отвори;
 • подовите плоскости се закрепват към долната лента при стъпки от 60-70 см, най-добре се фиксират с помощта на течни нокти или винтове;
 • рамката за стени, която трябва да бъде монтирана върху метални ъгли и винтове. Те трябва да бъдат поставени на разстояние, малко по-малко от ширината на топлоизолацията;
 • Желателно е да се конструира горната част само след монтирането на всички стелажни стелажи, така че структурата да има достатъчно твърдост по това време. Горната облицовка трябва да бъде монтирана подобно на дъното;
 • За да подсилите рамката, можете да поставите диагоналните ленти.

След като завършите с изграждането на стените, е необходимо да поставите подложката на подготвените отклонения на долната основа. За това е по-добре да използвате обикновени дъски с височина 40 мм. Завършване на пода (финиш) е най-добре да се организира само след като са обърнати към стените и покривите.

Важно: при конструирането на рамкова основа е необходимо да се приложи ниво на сградата, тъй като дори леко навиване може да предизвика деформация на цялата конструкция.

покрив

Дори на етапа на стенно монтиране е необходимо да поставите таваните на всеки 60-70 мм и да ги поставите в горната част, като използвате метални ъгли.В същото време можете да шиете тавана с листове от дебел шперплат или дъски, което ще даде на рамката още по-твърдост. След това върху грубата конструкция на платното трябва да се положи слой изолация.

Ако възнамерявате да използвате гъвкав материал за покрива, а след това върху гредите, трябва да монтирате друг слой обвивка за устройството за паропрограма.

Изолация и довършителни работи

След монтажа на всички елементи на рамковата конструкция можете да продължите към изолацията на удължението. Като нагревател, като правило, използвайте минерална вата, пенополистирол или екологично масло. Изолационните плочи се поставят в няколко реда между подпорите на рамката. Особено внимание трябва да се обърне на местата за чифтосване на плочите, за да се избегнат пукнатини. За тази цел изолацията се премества в различни слоеве една спрямо друга.

По подобен начин се извършва полагане на изолация между таваните и пода. За разширения е желателно да се извършва изолация навън. Той не намалява полезната площ на помещението и запазва добре топлината. Веднага след като топлоизолацията е положена върху цялата повърхност на апликатора, възможно е да се задейства изолация с пара и влага.Материалът трябва да се позиционира строго в посока на облицовката и гладката страна - към повърхността на изолацията. За да се предпази от ветровете, удължението е облицовано навън с покритие или фолио.

Удължителните стени трябва да бъдат изолирани не само външно, но и отвътре. За това се използва супердифузионна мембрана (фолио), фолиен материал и изолация. Супер дифузионната мембрана е модерен изолационен "дишащ" материал. За да се спестят пари, вместо това се практикува пластмасова обвивка, но този материал натрупва влага, вследствие на което има мухъл по стените на къщата.

Фолийните материали се полагат върху стената с алуминиева страна, припокривана и фиксирана с обикновени ламели. В последния етап стените са облицовани с шперплат, OSB или гипсокартон. Със съблюдаването на цялата технология за използване на подходящите материали, рамковото удължение, построено със собствени ръце, ще служи на собственика в продължение на много години.

Красиви примери

Класическата веранда е покрита с покритие рамкова конструкция, изградена върху колонна или лентова основа. Тя може да бъде представена от стъклени или частично стъклени стени.Говоренията, че верандата трябва да бъде построена от същите материали като основната къща, с навлизането на най-новите стилове и модни тенденции в архитектурата, губи своята релевантност.

  В тази малка уютна веранда се оказа, че разполагаме с малка дневна с четене. Елементите на интериора в селски стил в този случай се оказаха на мястото си.

  Как да направите разширение на рамката, вижте следния видеоклип.

  Коментари
   автор
  Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

  Входно антре

  Всекидневна

  спалня