Как да нарисувате тухлена повърхност?

 Как да нарисувате тухлена повърхност?

Тухла е много популярен екологичен материал за вътрешно и външно ползване. Често неговата оригинална форма не отговаря на нашите изисквания. Тогава възниква въпросът за украсата на този строителен материал. Как и как може да се направи това? Ние анализираме по-долу.

Как да изберем боя?

На пазара на строителни материали днес има огромна гама от цветове. Те се различават по състав, основа, обхват и цена. Изборът на подходяща боя за качество - ключът към дълго покритие на услугите.За да го закупите, трябва да се обърнете много внимателно.

На първо място, трябва да отговорите на въпроса, каква стена ще рисувате? Ще бъде ли интериор или екстериор?

Възможност за работа на открито

Избирайки боя за боядисване на стените на собствената ви къща или друга структура, обърнете внимание на редица параметри.

 • Паропропускливост, Този индикатор е от ключово значение, ако цялата стена е направена от тухла. Чрез боядисване на фасадата плътно с боя, вие ще лишите стените от възможността да "дишате". Компетентните строители за тези цели осигуряват специални вентилационни пролуки. В този случай можете да изберете боя, която няма висока или дори средна проводимост на парите. Същото правило важи и за сгради, чиято фасада е украсена само с тухли, а само облицовки.
 • Забелязали сте, че много често боята върху шевовете е първото, което се счупи, Това се дължи на неграмотен избор на материал. Факт е, че съставът на бетонната смес включва алкали. Не всички бои са устойчиви на него, така че, когато избирате, струва си да се обърне внимание на този аспект.
 • Водоустойчива, Различните видове тухли имат свой собствен процент на абсорбиране на влагата, така че материалът трябва да бъде защитен. Paint се справя добре с това.Тя не трябва да прекарва или абсорбира вода.
 • Необходимо е да се вземе с висока адхезия, Боята трябва да се прилепва добре към повърхността, върху която е поставена. В същото време тухла е порест строителен материал. Това трябва да се вземе предвид. За да се намали консумацията на боя, тя трябва да има висока кристална мощност (за да покрие предишния слой).

Видове бои за декорация на открито

Има няколко вида, които са подходящи за боядисване на тухли навън. Всеки от тях има своите предимства и недостатъци.

 1. акрил, Един от най-популярните материали за боядисване на стени. Въпреки че пропускливостта на парите не е висока, това е достатъчно. Основното предимство е неговата способност да предотвратява появата на солени ивици. Това е един от основните проблеми на декоративните довършителни материали.
 2. силиций, Едно от основните правила за боядисване на тухлени стени е годишната експозиция, след като е изложена. Тухлената стена е боядисана само една година след строителството. Този вид боя ви позволява да го направите след една седмица. Такова предимство му придава еластичност.Дори ако зидарията се свие, покритието ще остане непроменено. Очевидният недостатък е високата цена.
 3. силикат, Този емайл ще ви изненада с цена, но характеристиките му оставят много желание. Най-вероятно стената ще трябва да бъде актуализирана след 2 или 3 години. Факт е, че бояджийският материал не е много устойчив на агресивните ефекти на околната среда.

Вътрешна работа

В съвременния стилен интериор често можете да намерите тухлена зидария. Доста е приемливо за такива стилове като таванско, селско или промишлено. Изборът на боята е важна стъпка. От него ще зависи крайният резултат и естетиката на интериора.

Основните критерии, които трябва да се основават на избора, са както следва:

 • екологосъобразност;
 • декоративен ефект.

Всички тези изисквания са изпълнени от такава форма като вододисперсионна боя, в противен случай се наричат ​​също и водна основа. Базата може да бъде акрилна, след това боята ще продължи много дълго време. Може да има минерали.

Ако трябва да боядисвате стената в банята или друга стая с висока влажност, изберете боята с акрилен състав с наличието на латекс.Това ще ви помогне да предотвратите напукване и различни петна при контакт с вода.

Необходими инструменти

Материалът, който първо трябва да купите, е грунд. То като боя може да има различна основа. Идеалният вариант е изборът на боя и грунд с идентична основа.

От най-простите инструменти, които трябва да предприемете:

 • ролка или четка с твърди влакна;
 • шлифован плат за шлайфане на сурова повърхност или създаване на износен ефект върху вече нанесено покритие;
 • ръкавици за защита на ръцете ви;
 • специални предпазни очила (ако има такива);
 • пистолет за пръскане (по избор);
 • боядисване.

Ако решите да нарисувате сама тухлена стена, тогава ще имате нужда от не толкова голям набор от инструменти. За професионалистите този избор е много по-широк.

Ако има такива приятели сред вашите приятели или познати, можете да поискате да ги заемате.

Подготовка на повърхността

Един от най-важните етапи, от който зависи качеството на работа и дълготрайността на покритието. В тази схема няма да бъде драстично различно, че за вътрешно, че за работа на открито. Така че, по-долу сме изброили всички останали етапи.Техният брой може да варира, тъй като ще разгледаме най-трудния вариант.

Старото покритие трябва да бъде напълно отстранено от тухла. Това няма да бъде лесно, но необходимо. За да направите това, използвайте специален разредител. Потопете се, тъй като останалата боя трябва лесно да се отстрани с помощта на скрепер.

 • Пяснете цялата повърхност с голяма шкурка. Това ще помогне на боята да лежи плоска.
 • Ако има видими недостатъци под формата на пукнатини или недостатъци, те се запечатват с шпакловка. Не забравяйте! След като е необходимо да се обработва данни "рани" мазилка.
 • Шевовете също изискват специално внимание. Ако това е ново полагане, тогава няма да има проблеми с тях. На старите стени те често изискват актуализиране. Бетонът е най-подходящ за това.
 • Разходете се по повърхността с твърди косми. Това ще осигури възможност за отстраняване на прах, остатъци от боя и други замърсявания от равнината на стената.
 • Понякога могат да се появят петна от мазнини върху тухлена стена поради невнимателно използване. Те също трябва да се отърват. Ако това не стане, то ще се появи на свеж цвят. Почиствайте ги с препарат или сапун.Не забравяйте да изплакнете тези места с чиста вода, така че да няма ивици.
 • Оставете стената да изсъхне напълно и само след това да нанесете уплътнител. Можете също така да използвате специален лак.
 • Вече сме написали значението на грунда. Така че последният етап ще бъде неговото прилагане. Този инструмент помага на боята да се прилепи добре към повърхността и значително да удължи живота на основния слой.
 • Тъй като тухлата е доста порьозна, грундът трябва да се нанася няколко пъти.

Процес на рисуване

Не по-малко важно е стената да се боя правилно, отколкото да се подготви добре повърхността.

на закрито

След като сте решили да нарисувате стената в апартамент или къща, трябва предварително да решите какъв ефект искате да постигнете в крайна сметка. Интериорното оцветяване е по-декоративно от защитното.

Специално внимание трябва да се обърне само на помещения с висока влажност. Тук е по-добре да предпазите боята с допълнителен слой от специален лак.

 • Новата тухлена зидария с перфектно качество на изпълнение изисква минимално усилие за боядисване. Няма особености и трудности. Поради атрактивния си вид, той често остава в девствено състояние.В този случай трябва да го покриете само с клинкерно масло, за да предпазите от мухъл.
 • Палитрата от налични нюанси ви позволява да изберете цвят или тон. Въпреки това, той не трябва да повтаря цветовата схема на интериора. Светлият цветен акцент под формата на контрастираща тухлена стена със сигурност няма да бъде игнориран и ще се превърне в светлина.
 • Всяка тухлена зидария има шевове. Те могат да бъдат напълно невидими или по-скоро дълбоки. Че могат да бъдат издавани в различен цвят. Този съединител ще изглежда по-текстуриран.
 • Оцветяване в бял тон. Можете да направите пълен цветен пълнеж или ефекта на стареене на варовика. Този резултат не е много труден за постигане с разредена боя и четка. Последният трябва да има рядък стърнище и да е твърд. Не забравяйте да покриете пода и другите повърхности с защитен филм, така че да не се налага да ги миете дълго време.
 • Укрепване на ефекта от стареене може да се използва обикновена абразивна хартия. Преминете през изсъхналата си боя, но само на някои места. За да създадете матова повърхност и да защитите покритието на стената със същия лак.
 • Творчески подход. Повърхността на стената може да бъде произволно различна.Всичко зависи от твоето въображение и желание. Ако създадете интериор в стила на индустриалните, необичайни модели и графити ще бъдат подходящи. Те могат да бъдат направени с помощта на специални кутии бои и шаблони.
 • Понякога искате да постигнете ефекта на стената. Обикновената боя не е подходяща за това. Но е много добре да се справите с тази задача дървесно оцветяване. Изборът на нюансите е доста широк, така че всеки може да намери точния тон. Не боядисвайте напълно повърхността. Оставете някои тухли необработени, така че ефектът ще бъде колкото е възможно по-естествен.

Извън къщата

След като повърхността е подготвена и грундът е изсъхнал, можете да започнете да боядисвате. Ако имате пистолет или го заемате от известни строители, това би било идеална възможност за боядисване на текстурирани повърхности. Работата с него изисква определено умение, така че първата практика на повърхността, което не е жалко.

Основното условие за висококачествено боядисване ще бъде топло, сухо време. Външната температура не трябва да бъде под 5 градуса. За някои мастила този индикатор може да се промени нагоре или надолу, затова внимателно прочетете информацията на опаковката.

Ако площта на фасадата не е много голяма, това е по-добре нанесете първия слой без прекъсване, Вие ще избегнете появата на развод. Разбира се, с големи размери на сградата ще бъде трудно да се направи. Опитайте се поне да завършите една стена, а след почивката започнете да рисувате следващата.

Почистването на четката всеки път е много неудобно. Забършете с полиетилен по време на кратки почивки, за да избегнете изсушаване.

Избирайки цвета на фасадата на къщата, обърнете внимание на факта, че тя е добре комбинирана с основата. Те трябва да изглеждат хармонично помежду си. Ако оградата на вашия сайт също е направена от тухла, тогава за целостта на картината препоръчваме да я боядисате в същия цвят.

Примери за дизайн

Интериорът в стила на таванско помещение с тухлена стена с неговата простота изглежда много интересен. Задачата на дизайнерите е да създадат ефект на непълнотата. Естетиката, докато страдате, не трябва. Стената изглежда стара, но много оригинална.

Многоцветните тухли на балкона ще създадат радостно настроение дори и при облачно време. Вашият личен балкон със сигурност ще изпъква срещу сивите монохромни стени на съседите.

    Фасадната зидария, обработена със сива боя, дава на къщата аристокрация и строгост.Такава цветова схема е практична.

    Повече съвети за боядисване на тухлена повърхност можете да намерите в следващото видео.

    Коментари
     автор
    Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

    Входно антре

    Всекидневна

    спалня